MENU

Çek Öğrencilerle Düzenlenen Bilim Kampı Başarıyla Tamamlandı
27 December 2021, Monday - 09:10
Updated: 27 December 2021, Monday - 15:21
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi arasında 2020 yılında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen “Summer School - Science Camp Bilim Kampı” etkinliğinin ikincisi başarıyla tamamlandı.

Bir ay süren etkinlikte, Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi Teknik Fakültesinden  OMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümüne gelen  doktora öğrencileri; Lenka Krivankova, Barbora Cernilova, David Guth, Stephan Picha ve Petr Jirku  staj hareketliliklerini gerçekleştirdi.

Kamp faaliyetinde öğrenciler, çalışma alanlarıyla ilgili araştırmalarına devam ederek bilimsel, kültürel ve sosyal ilişkilerin artmasına katkı sağladı.

Bor katkılı kültivatör ayağı geliştirilmesi, tarımsal ürünlerden bio-kompozit malzeme üretilmesi gibi güncel ve yenilikçi konularda yaptıkları çalışma faaliyetleri ile doktora öğrencileri, iki üniversite için çok faydalı olabilecek bilimsel ortaklıkların zeminini attı.

Etkinliğin sonunda değerlendirme yapan OMÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gürkan A.K. Gürdil programa desteklerini sunan Rektör Prof .Dr. Yavuz Ünal’a ve  Uluslararası İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Yaman’a teşekkür etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected