MENU

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Dijital Dönüşümde Büyük Adım
06 January 2023, Friday - 17:33
Updated: 07 January 2023, Saturday - 13:24
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve en önemli sağlık merkezlerinden biri konumundaki Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, teknoloji ve otomasyon odaklı yatırımlarıyla dijital dönüşümde önemli bir eşiği geride bıraktı.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, teknolojik altyapı çalışmaları doğrultusunda ‘Dijital Hastane’ hedefli yazılım sistemi üzerinde geliştirme ve mobil uygulamalarını hayata geçirerek daha çok kişinin sağlık hizmetine ulaşmasını hedefliyor.

Hastanedeki tüm bilgi sistemlerinin teknolojik entegrasyonu tamamlandı

Tıp Fakültesi Hastanesi içerisindeki tüm bilgi sistemlerinin medikal ve medikal olmayan her türlü teknolojiyle tam entegre olduğu yeni yapılanmada; hekim ve hemşireler başta olmak üzere bütün personel, yetkileri çerçevesinde çok daha az zaman ve enerji harcayarak, hastane-hasta verilerine ve bilgilerine mekân koşulu olmaksızın her yerden mobil olarak erişim sağlayabilecek.

Söz konusu dijital dönüşüme dair Tıp Fakültesi Hastanesi yönetiminden yapılan açıklamada; el ile işlem yapılmayan, kâğıtsız ve filmsiz olarak çalışan, sağlık görevlilerinin iş süreçlerini verimli hâle getiren, doğru ilaç ve medikal tedavi uygulamalarının kontrol edildiği, güvenilir veri akışı standartlarının belirlendiği, gerçek anlamda bütün işlemlerin tam otomasyon sistemi ile yapıldığı, kontrol edildiği ve yönetildiği merkez işleyişine ve ileri teknoloji donanımına sahip bir dijital hastane modelinin temel alındığı bilgisi paylaşıldı.

Herkes için daha etkili, verimli, ekonomik, erişilebilir ve kaliteli sağlık konsepti

Açıklamada, dijital hastane uygulamaları kapsamında hastane çalışanlarına, hastalara ve yakınlarına daha etkili, verimli, ekonomik, erişilebilir ve kaliteli sağlık konsepti sunmanın ve yanı sıra vatandaşlara da daha etkili ve verimli hizmet vermenin amaçlandığı dile getirildi.

Rektör Ünal “Hastanemiz, dijital hastanecilik sistemindeki elzem donanım ve uygulamaları devreye alarak önemli bir kazanım ve avantaj elde etti”

Söz konusu dijital dönüşüm hakkında konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da Tıp Fakültesi Hastanesinin bölgedeki öncü rolüne işaret ederek “Hastanemiz, dijital hastanecilik sistemindeki elzem donanım ve uygulamaları devreye alarak önemli bir kazanım ve avantaj elde etti. Günümüzde sağlık alanında sunulan hizmetler, teknolojinin etkisi ile birlikte dönüşürken, aynı zamanda bu hizmetlerin sunuluş şekli değişiyor ve hızlanıyor. Hastanemizin geleceğini etkileyecek değişim ve dönüşümler sayesinde daha çok kişinin sağlık hizmetlerine erişimini sağlamayı öngörmekteyiz. Dünyada hızla yükselmekte olan sağlık teknolojileri trendlerine Üniversitemiz de adapte olmaya çalışıyor. Hastanemizin kaliteli sağlık hizmeti sunma hedeflerine ulaşması yolunda vatandaşlarımızın ve tüm çalışanlarımızın gösterdiği emek ve sabır için şükranlarımızı sunuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

X
Secure Login

This login is SSL protected