OMÜ Nutuk Okuyor
28 Nisan 2017, Cuma - 11:22
Güncelleme: 28 Nisan 2017, Cuma - 11:22

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleye dikkat çekmek ve bu konuda üniversite gençliğini bilgilendirmek amacıyla "OMÜ Nutuk Okuyor" adı altında bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 ile 1927 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanan siyasi, sosyal gelişmeleri ve savaş dönemini anlattığı ölümsüz eseri Nutuk'tan 50 sorudan oluşan sınav yapıldı. Sınava, OMÜ'nün çeşitli fakültelerinden çok sayıda öğrenci katıldı.

3 Mayıs'ta sonuçlarının açıklanacağı bildirilen sınavın ardından birinciye 200 TL, ikinciye 150 TL, üçüncüye ise 100 TL'lik kitap çeki verilecek.