Rektör Bilgiç Memur-Sen Genel Başkanı’nı Konuk Etti
21 Mart 2017, Salı - 16:53
Güncelleme: 21 Mart 2017, Salı - 17:25

Memur-Sen (Memur Sendikaları Konfederasyonu) ve Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Genel Başkanı Ali Yalçın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Genel Başkan Ali Yalçın’a; Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Memur-Sen Samsun İl Başkanı Necdet Güneysu, Genç Memur-Sen Samsun İl Başkanı Ali Sarıalioğlu ve Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Taşova eşlik etti.

Görüşmede sendika çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Başkan Yalçın, OMÜ’yü yakından izlediklerini ve Rektör Bilgiç ile başlayan değişim ve dönüşümün görünür hâle geldiğini belirtti. Türkiye’nin gelişmesine ve geleceğine katkı sunmayı misyon olarak kabul ettiklerini vurgulayan Yalçın, akademik dünyanın da bilimsel araştırma ve projelerle ülkeye katkı sunma ve hizmet etmede öncülük etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Misafirlerine ziyaretleri ve güzel temennileri için şükranlarının sunan Rektör Bilgiç de OMÜ’nün bir aile olarak Samsun ve ülke adına kararlı adımlarla güvenli yarınlara yürüyüşünü devam ettireceği ifade ederek, sivil toplum kuruluşları ile olan iş birliği ve diyaloğun önemine dikkat çekti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan’a üniversitenin çini tabağını hediye etti.

Ziyarette ayrıca Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı da hazır bulundu.

Ziyaretin ardından Rektör Bilgiç ve Genel Başkan Ali Yalçın, Münevver Ayaşlı Kız Yurdu Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirip sonrasında kampüsteki Nevruz şenliklerine katıldılar.