Ziraat Fakültesinin Tohum Sergisi Açıldı
24 Aralık 2019, Salı - 15:45
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:14

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Tarımsal Biyoteknoloji 4. sınıf öğrencileri, Tohum Bilimi ve Teknolojisi ve Tohumculukta Biyoteknoloji dersi kapsamında “Tohum Sergisi” açtı.

“70 Ayrı Proje”

OMÜ Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından açılan ve Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşen sergide, Tarla Bitkileri Bölümü ve Tarımsal Biyoteknoloji bölümünün 70 ayrı projesi sergilendi. Tarla Bitkileri bölümünden 42, Tarımsal Biyoteknoloji bölümünden 30 öğrencinin 14 hafta boyunca hazırladığı projeler ziyaretçiler ile buluştu.

“Tohumu ve bitkiyi eşleştirerek tanımak”

Dersi yürüten ve serginin Moderatörlüğünü yapan Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şahane Funda Arslanoğlu “Öğrencilerimiz dersimiz kapsamında; tohum, tohumculuk gibi kavramları, bitki ekim zamanlarını, bitkilerin Türkçe ve Latincesini öğreniyorlar. Bu projenin amacı ise öğrencilere tohum ve tohumculuğu başkalarına yaratıcı bir şekilde nasıl anlatabileceklerini göstermektir.” diye konuştu.

“Tohum Tanıtım projeleri çocuklar ile buluşacak”

Doç. Dr. Şahane Funda Arslanoğlu ise yaptığı konuşmada “Sergilenen projeler, geçen sene olduğu gibi ilk ve ortaokullardaki öğrenciler ile buluşturulacak.” dedi.

Hazırlığı 14 hafta süren projelerini eğlenceli materyallerle sunan öğrencilerin sergisini, farklı bölümlerden öğrenciler ve akademisyenler de  ziyaret etti.  Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergi, yoğun ilgi gördü.