Vezirköprü, Havza ve Kavak'da Mezuniyet Coşkusu
26 Mayıs 2017, Cuma - 19:37
Güncelleme: 26 Mayıs 2017, Cuma - 23:24

Vezirköprü'de Mezuniyet Heyecanı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coşkusu yaşandı.

Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törene, Vezirköprü  Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, ilçe protokolü, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Vezirköprü Meslek Yüksekokulundan 11. dönemde 463 öğrenci mezun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra okuldan mezun olan ve ilk üçe giren öğrencilerin isimleri açıklandı. Emine Karakuş okul birincisi olarak mezun olurken, yaş kütüğüne adını çaktı.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan okul birincisi Emine Karakaş, başarı öyküsünü anlatarak bu başarıda katkısı olan ailesine ve hocalarına teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin, meslek yüksekokullarının ara eleman kurumları olduklarını belirterek tavsiyelerde bulundu. Şahin, “Hangi kurumda, hangi işte çalışırsanız çalışın, esas olan bulunduğunuz yerde en iyi olmaktır. Çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan birer insan olmanın gereklerini davranışlarınızla gösterin ve örnek olun.” dedi.

Velilere seslenen Şahin, ilk önce kendilerine teslim edilen emanetleri geri verdiklerine değinerek ülkesi, devleti, milletine karsı sorumluluk duygusu içerisinde millî ve manevi değerlerle donatılmış gençler yetiştirmeye gayret ettiklerini belirtti. Şahin, ilçeye ekonomik faaliyetlere uygun bir fakülte kurulması isteğini de dile getirdi.

“Öğrencilerimiz çok donanımlı”

Ardından söz alan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise şunları söyledi: “Siz aileler OMÜ'ye güvendiniz ve çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Biz de öğrencilerimizi çok donanımlı bireyler hâline getirdik. Buradan öğrencilerimize hayatlarında samimi, çalışkan ve sebat eden bireyler olmalarını tavsiye ediyorum. Hayırlı olsun." Vezirköprü'nün kendi hayatında çok önemli bir yeri olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Ceyhan, ilçeye hizmet noktasında severek çalışacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere hediye ve belgeleri protokol tarafından verildi. Mezuniyet töreni keplerin havaya fırlatılması ile son buldu.

Havza’da 350 Öğrenci Mezun Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulunda da 22. dönemde 350 öğrenci mezun oldu.

Havza Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törene, Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Murat İkiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, İlçe protokolü, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Adem Asan, “Mezuniyet coşkusunu yaşamaktan son derece mutluyuz. Sevgili öğrencilerimiz sizler bu vatana hizmet eden, kendine güvenen, ailesine bağlı bireyler olmalısınız. Öncelikle ailelerinize ve sizleri yetiştiren hocalarımıza emeklerinden ötürü teşekkür ederim. Evlatlarınızı donanımlı bir şekilde teslim ediyoruz. Başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

“Termal Fizik Tedavi Merkezi ilçeye değer katacak”

Belediye Başkanı Murat İkiz de Yüksekokulun ilçeye değer kattığına  vurgu yaparak, "Üniversitemiz tarafından yapılan Termal Fizik Tedavi Merkezi de kısa süre içinde faaliyete girecek. Böylelikle hem öğrenciler daha kaliteli eğitim alacak hem de Havza, termal sağlık merkezi hâline gelecek." dedi.

Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’e yüksekokula sunduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Törende, dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri ve başarı belgeleri verildi. Mezuniyet töreninin sonunda öğrenciler, keplerini toplu halde havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Kavak MYO da Mezunlarını Uğurladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet töreninde ise 20. dönemde 240 öğrenci mezun oldu.

Meslek Yüksekokulu  bahçesinde gerçekleştirilen törene, Kaymakam Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, İlçe protokolü, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

“Yüksek nitelikte ara eleman yetiştiriyoruz”

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, törende yaptığı konuşmada, ülke kalkınmasının lokomotifi olan inşaat ve yapı sektörü ve ilgili alanlarda yüksek nitelikte ara eleman yetiştirilmesine katkı sağladıklarını belirterek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Menek’in konuşmasının ardından okulda çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

Ardından ilk üçe giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri ve başarı belgeleri verildi. Törenin sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlatırken bu sevince aileleri de ortak oldu.

Haber ve Fotoğraflar : Gökhan Çetin