MENU

Veteriner Fakültesi Mezunu Öğretim Üyesinin Gözünden Akademik Hayat
18 Aralık 2019, Çarşamba - 22:08
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesinin, mezun-öğrenci buluşması kapsamında organize ettiği “Veteriner Hekimlikte Akademisyenlik” başlıklı etkinlikte; Fakülte mezunu Dr. Öğr. Üyesi Aydan Atalar, genç bir akademisyen olarak bu zorlu süreçte yaşadıklarını ve deneyimlerini veteriner hekim adayı öğrencilerle paylaştı.

Mezun ve öğrencileri bir araya getiren söyleşide; Şu an Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulunda doktor öğretim üyesi olarak görev yapan Aydan Atalar, mezun olduğu OMÜ’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek nazik davet için Veteriner Fakültesi Dekanlığına şükranlarını sundu.

Etkinlikte, geleceğe yönelik yol haritalarını belirlemeye çalışan OMÜ’nün genç veteriner hekimleri, aynı fakülteden mezun Dr. Öğr. Üyesi Aydan Atalar’ın tecrübelerinden yararlanma imkânı buldular.

Veteriner Fakültesi İbni Sina Amfisi’nde düzenlenen etkinliğe, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Harun Albayrak, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şerife Tütüncü, konuk mezun Dr. Öğr. Üyesi Atalar’ın lisans döneminde danışmanlığını yapan Prof. Dr. Nurcan Çetinkaya, akademisyenler ile araştırma görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Söyleşisinde, akademisyen olmaya 2. sınıfta karar verdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Atalar; akademik serüvenindeki çetin mücadelesinin ve katettiği aşamaların ayrıntılarını, nihayetinde de bir akademisyen olarak yoluna nasıl devam ettiğini öğrencilere aktardı. 

“Akademisyenliğe gönül verdim”

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile Kırıkkale Delice İlçe Müdürlüğüne atanmasına rağmen aklında sürekli akademik hayat olduğunu vurgulayan genç akademisyen Atalar “Sonrasında Bakanlığa atandım ancak mutlu değildim ve gönlüm hep üniversitedeydi, yani akademisyenliğe gönül vermiştim. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı’na (ALES) tam 7 kez girdim ve yedincisinde yeterli puanı almayı başardım. Ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda göreve başladım. Burada ders verebileceğimi düşündüm. Veteriner hekimliğin avantajı da işte burada karşıma çıktı zira veteriner hekimler olarak birçok alanda yetkinliğimiz var. Bunda OMÜ’deki lisans eğitimimizin çok büyük etkisi var. Arkadaşlar lütfen hocalarımızın kıymetini bilin, bizleri gerçekten donanımlı bir şekilde yetiştirdiler. Dolayısıyla iyi ki OMÜ’den mezunum diyebiliyorum. Mesleğimizi de görev yaptığım üniversitede layıkıyla temsil etmeye çalışıyorum. Dışarıdaki insanlar veteriner hekimliği çok bilmiyorlar ve nasıl bir eğitim aldığımızın farkında değiller. Bu nedenle mesleğimizi çalışmalarımızla ve kendimizi anlatarak tanıtmaya gayret ediyorum. Bunun mücadelesini bulunduğum okulda çok verdim.” diye konuştu.

“Veteriner hekimlik pek çok alternatifi barındırıyor”

Çalışma, disiplin ve fırsatları kovalamanın, bireyin geleceğini belirlediğini kaydeden OMÜ mezunu akademisyen Atalar, veteriner hekimliğin pek çok alternatifi bünyesinde barındıran bir meslek olduğuna işaret ederek öğrencilere, mesleklerini sevmelerini ve bu uğurda mücadele etmelerini tavsiye etti. Dr. Öğr. Üyesi Atalar, bugünlere gelmesinde yanında olan bütün akademisyenlere gönülden teşekkürü bir borç bildiğini ifade ederken onların, üzerlerinde büyük emeği olduğuna dikkat çekti.

Söyleşide, Dr. Öğr. Üyesi Atalar, öğrencilerin merak ettiği soruları da cevapladı.

“Kamuda da olsanız, özel sektörde de görev alsanız mutlaka akademik kariyeri düşünün”

Dr. Öğr. Üyesi Atalar’ın akademisyenliği seçmesinde rol model olarak gördüğü ve öğrenciliği döneminde danışmanlığını yaptığı Prof. Dr. Nurcan Çetinkaya da öğrencisiyle gurur duyduğunu vurgulayarak düşüncelerini “Yetiştirdiğiniz öğrencinizin azmine ve başarılarına tanık olmak, hakikaten onur verici, kendisine yürekten teşekkür ediyorum, akademik kariyerinin de aynı başarılarla devam edeceğine inanıyorum. Bilgi, güçtür arkadaşlar, kamuda da olsanız, özel sektörde de görev alsanız mutlaka akademik kariyeri düşünün, bilgi ve birikiminizi arttırırsanız, bu emeğiniz mutlaka size dönecektir.” sözleriyle dile getirdi.

Etkinliğin sonunda, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Albayrak, katılımdan ötürü herkese teşekkür ederken “Bu söyleşimizle öğrencilerimizi akademiye yönlendirebildiysek amaç hasıl olmuştur.” dedi. Dekan Albayrak, konuk Atalar’a, adına düzenlenmiş fidan sertifikasını Prof. Dr. Nurcan Çetinkaya’nın takdim etmesi gerektiğini söyleyerek kendisini sahneye davet etti.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected