Veteriner Fakültesi 10. Dönem Mezunlarını Verdi
14 Haziran 2017, Çarşamba - 18:54
Güncelleme: 14 Temmuz 2017, Cuma - 17:31

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi, düzenlediği 10. Mezuniyet Töreni ile 59 veteriner hekimi meslek hayatına kazandırdı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Güzel, diğer fakülte dekanları, Samsun - Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, kamu kurum temsilcileri, akademisyenler, aileler ve mezun öğrenciler katıldı.

"Fakültemizden aldığınız üstün bilgilerle OMÜ'yü yücelteceksiniz"

Törenin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Güzel, OMÜ Veterinerlik Fakültesinin bölgenin tek Veteriner Fakültesi olduğunu hatırlatarak, bölgeye hizmet veren, hayvancılıkla ilgili sorunlarda çözüm üreten bir merkez hâline geldiklerini belirtti.

Mezun öğrencilere, arkalarında bıraktıkları zorlu eğitim sürecinin ardından kendilerine, ailelerine ve ülkeye karşı sorumlu olduklarını söyleyen Prof. Dr. Güzel, "Burada aldığınız üstün bilgilerle göstereceğiniz başarılar, OMÜ'yü yüceltecek ve bizi de onurlandıracaktır." dedi.

"Beyaz önlüğünüzü lekelemeden bir bayrak gibi taşıyın"

Verdikleri emekler için ailelere ve akademisyenlere teşekkür eden Prof. Dr. Murat Güzel öğrencilere, "Aklın, vicdanın ve bilimin ışığı yolunuzu aydınlatsın. Etik değerler, meslek yemini, insan ve hayvan sağlığı gibi birçok paha biçilmez değerle örülü beyaz önlüğünüzü lekelemeden bir bayrak gibi taşımanızı ümit ediyorum." diye konuştu.

"Meslek etiğinden sapmadan ideallerinizin peşinden koşun"

Mezuniyet gününü, öğrencilerin meslek hayatlarının ilk günü olarak tanımlayan Samsun - Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya da mezunlara, "Allah size başarılı bir meslek hayatı, sağlıklı bir ömür, helal ve bol kazanç nasip etsin." dedi.

Çetinkaya, meslek etiğinden sapmadan ideallerinin peşinden koşmalarını tavsiye ettiği öğrencilere, üniversitede edindikleri bilgileri güncel tutmaları ve gelişen teknolojiyi takip ederek sürekli öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

"Gerçek hayat mücadelesi için gereken eğitimi aldınız"

Programı nedeniyle mezuniyet törenine katılamayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in tebrik mesajını törendekilere ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ise mezun öğrenciler için gerçek hayat mücadelesinin bundan sonra başladığının altını çizerek, "Sizler, üniversitemizde aldığınız eğitimle bu mücadele için gereken her türlü donanıma sahipsiniz. Burada aldığınız bilgi sayesinde edindiğiniz mesleki donanım sizin altın bileziğinizdir." ifadelerini kullandı.

"Ülkenin her yerinde OMÜ'yü en iyi şekilde temsil edeceksiniz"

Mezun öğrencilerden, hayatlarının en güzel yıllarını geçirdikleri OMÜ ile bağlantılarını koparmamalarını isteyen Prof. Dr. Mehmet Kuran, onların OMÜ'yü en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancını dile getirdi. Rektör Yardımcısı Kuran, "Bundan sonra ülkenin her köşesinde; toplumun refahı için, halkın protein ihtiyacını karşılamak için, bize dost olan hayvanların sağlığı için kutsal görevinize başlayacaksınız. Bu görevi başarıyla yürüteceğinize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Protokol konuşmaların ardından sunulan Veteriner Hekimlik mesleğini tanıtan film gösterisi ile öğrencilerin fakülteye giriş ve çıkışlarındaki değişimlerini fotoğraflarla anlatan slayt gösterisi, törene renk kattı.

Veteriner Fakültesini dereceyle bitiren öğrencilerin açıklanmasıyla devam eden törende, Fakülte birincisi Ümit Usta bir teşekkür konuşması yaptı. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı bir topluluk hâlinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder." sözünü tekrar eden Usta, "Bizler, Atatürk'ün bu sözde dediği gibi özgür bir millet olarak yaşamaya devam etmek istiyoruz." dedi.

Mezuniyet kütüğüne ismini çakan birinci Ümit Usta, başarı belgesini ve ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran'ın elinden aldı.

Fakülte ikincisi Barış Ersin Karabak'a başarı belgesini ve ödülünü Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Güzel verirken; üçüncü olan Özcan Balcı'ya ise Samsun - Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya başarı belgesini ve ödülünü takdim etti.

Tören, sırayla akademisyenlerin elinden mezuniyet belgelerini alan mezunların, keplerini coşkuyla havaya fırlatmasıyla son buldu.

Haber: Çiğdem Ünaldı

Fotoğraflar: Sinan Akdoğan - Hüseyin Temiz