Vakıf Öğrencileri TÜYAP Kitap Fuarı’na Çıkarma Yaptı
27 Şubat 2017, Pazartesi - 14:08
Güncelleme: 27 Şubat 2017, Pazartesi - 14:08

Bu yıl Samsun’da 3.sü düzenlenen TÜYAP Uluslararası Kitap Fuarı’nın misafirleri arasında OMÜ Vakfı Özel Okulları öğretmen ve öğrencileri de vardı. OMÜ Vakfı Özel Okullarında eğitim gören öğrencilerimiz 150 yayınevinin ve 500 yazarın konuk olduğu TÜYAP etkinliğine katıldı.

Tekkeköy’de bulunan TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 21 Şubat’ta başlayan Karadeniz 3. Kitap Fuarı’na düzenledikleri geziyle yayına yeni sunulan kitapları yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, ünlü yazarlarla da tanışarak yayınlar hakkında merak ettikleri soruları yönelttiler. Öğrenciler almış oldukları kitaplarla da kütüphanelerini zenginleştirmiş oldular. Öğrenciler ayrıca birçok etkinlik ve söyleşiye de katılarak fuarın tadını çıkardılar.

Düzenlenen kitap fuarı etkinliği ile öğrencilere kitap sevgisi ve kitap alma alışkanlığı kazandırma amacı gerçekleştirilmiş oldu. Bu tür gezilerin öğrencilerin ufkunu geliştirmesi açısından büyük önem taşıdığına işaret eden OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt, “Öğrencilerimizi kitap fuarına götürerek onların kitapların sihirli dünyasını yakından tanımalarını sağlamış olduk. Yeni kitapları tanıma yanında ünlü yazarlarla tanışma ve sohbet etme şansı yakalayan öğrencilerimiz Samsun’daki bu kültür ve sanat şölenine ortak olmanın sevincini yaşamış oldular.” diye konuştu.