Uluslararası Staj Değişimi için IAESTE Ofisi Açıldı
15 Ocak 2018, Pazartesi - 13:26
Güncelleme: 29 Ocak 2018, Pazartesi - 08:48

IAESTE Ofisi, Uluslararası İlişkiler Birimi çatısı altında faaliyetlerine başladı.

IAESTE kapsamında üniversitemize gelecek ya da üniversitemizden gidecek öğrencilerin değişim işlemleri OMÜ-IAESTE Ofisi aracılığıyla yürütülecek. Bu kapsamda Uluslararası İlişkiler Biriminin, OMÜ-Türkçe binasının 4. katında faaliyete başlayan OMÜ-IAESTE Ofisi uluslararası öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek.

IAESTE ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda yer alan ofisin web sitesinden ulaşabilirsiniz:

IAESTE hakkında

IAESTE (International Association For the Exchange of Students For Technical Experience), Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği; üniversitelerin mimarlık, mühendislik ve fen-edebiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin, yurt dışında staj yapmalarını organize etme amacıyla, 1948 yılında Londra'da kurulan; ülkelerin kurum ya da kuruluşlarına bağlı olmaksızın çalışan, uluslararası platformda siyasi bir yönü olmayan, bağımsız hareket eden, Birleşmiş Milletler bünyesindeki kurumlarla danışmanlık ilişkisi içinde bulunan bir organizasyondur.