MENU

Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışması Sergisi Mimarlık Fakültesinde Açıldı
20 Aralık 2019, Cuma - 09:04
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:31
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve ödülleri Ekim 2018 İTN (International Trasplant Network Congress) Kongresi’nde dağıtılan 1. Uluslararası Organ Bağışı Karikatür Yarışmasına sunulan birbirinden değerli 45 eserin yer aldığı sergi OMÜ Mimarlık Fakültesi Fuayesinde açıldı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) ile diğer paydaş kuruluşların işbirliğinde organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen sergi, Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Kazak’ın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Serginin açılışı Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serpil Kaptan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Kazak, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Türkman, OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi eski başkanı Prof. Dr. Canan Kazak, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Serginin açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, organ bağışı gibi çok önemli bir konuda ikinci sosyal sorumluluk etkinliğine ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti. “Fakültemizde daha önce Dr. Mehmet Kazak tarafından organ bağışı ve organ nakli hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti; bu toplantıda öğrencilerimizin organ bağışı konusuna olan ilgisi ve duyarlılığı, bize yeni sosyal sorumluluk etkinlikleri konusunda ilham verdi” diyerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, "Organ nakli, organ yetmezliği olan hastalara yapılır. Organ bulunamadığında bu hastalar için tek sonuç ölümdür. Organ nakli yapıldığında ise hastalar içimizden herhangi biri gibi sağlıklı bir konuma gelirler. Ülkemizde yaklaşık 30 bin insan organ ve doku beklemektedir. Aile beyin ölümü sonrası organ bağışına onay verdiğinde, organ çıkarma işlemi herhangi bir canlı ameliyattı kadar büyük bir özenle yapılır. Organlar çıkarıldıktan sonra mümkün olduğunca estetik dikişlerle dikilerek bedenin hiçbir şekilde zarar görmemesine büyük özen gösterilir. O bedenler organların kıymetini çok iyi bilen hekimler için kutsaldır ve çok büyük bir saygıyı hak etmektedirler" dedi. Çok sayıda insanın organ nakli beklediği bir dönemde, organ nakli konusunda farkındalık oluşturan karikatür yarışması ve yarışmada dereceye giren eserlerden oluşan sergi büyük ilgi topladı.

Sergi 20 Aralık 2019 tarihine kadar gezilebilir.

X
Secure Login

This login is SSL protected