Uluslararası Öğrenciler Türkçe Serüvenlerini Rektör Bilgiç ile Paylaştılar
21 Nisan 2017, Cuma - 17:31
Güncelleme: 28 Nisan 2017, Cuma - 21:31

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi ve Uygulama Merkezi (OMÜ TÜRKÇE) öğrencileri ve hocaları, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret ettiler.

OMÜ TÜRKÇE Müdürü Doç. Dr. Yakup Poyraz başkanlığında yapılan ziyarette OMÜ TÜRKÇE’de eğitim gören 20’ye yakın uluslararası öğrenci Rektör Bilgiç’le tanıştı. Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı'nın da hazır bulunduğu ziyarette; Rektör Bilgiç’e teker teker kendilerini ve geldikleri ülkeleri tanıtan uluslararası öğrenciler aynı zamanda OMÜ’ye ilk ayak bastıkları tarihten bugüne kadar deneyimledikleri Türkçe öğrenme serüvenlerini de ilginç anekdotlarla paylaştılar. OMÜ Türkçe öğrencileri kısa bir eğitim süresinin ardından Türk diline olan hâkimiyetleriyle de dikkat çektiler.

OMÜ’nün eğitim gördükleri süre boyunca her konuda kendilerini desteklediklerini söyleyen öğrenciler özellikle bu konuda üzerlerinde yoğun emeği bulunan hocalarına da teşekkür etmeyi unutmadılar.

Rektör Prof. Dr. Bilgiç ise üniversite olarak uluslararası öğrencilere verdikleri değerin altını çizerek, uluslararası öğrencilerin kendilerini Türkçe ifade etmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Uluslararası öğrencilerin eğitim gördükleri süre boyunca farklı kültürlerle tanışma olanakları bulduğunu kaydeden Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu sayede ileride dünya barışına önemli katkılar sağlanacağına yürekten inandığını da sözlerine ekledi.

Ziyaret toplu olarak hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.