Uluslararası Karadeniz Hemşirelik Eğitimi Kongresi
12 Ekim 2017, Perşembe - 09:00
Güncelleme: 29 Eylül 2017, Cuma - 15:07

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün ev sahipliğini yapacağı “Uluslararası Karadeniz Hemşirelik Eğitimi Kongresi/International Congress of Black Sea Nursing Education-ICOBNE”  12-13 Ekim 2017 tarihlerinde Sheraton Grand Samsun Otel’de gerçekleştirilecek.

Kongrenin ana teması,  “Öğrencilere hemşire gibi düşünme ve davranma becerisi kazandırma; yenilikçi yollar geliştirmek için bir davet” olarak belirlendi. Hemşirelerin durumlarının, etik boyutu da içeren profesyonel bakış açısıyla değerlendirilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteren pek çok gelişme (bilgi iletişim teknolojilerinin, sosyal medyanın kullanımı vb.), bu beceriyi kazandırmanın önemine işaret etmektedir. Karadeniz bölgesinde yapılacak ilk Uluslararası Hemşirelik Eğitimi Kongresi olması nedeniyle bir ilke imza atan “Uluslararası Karadeniz Hemşirelik Eğitimi Kongresi / ICOBNE”, farklı alanlarda çalışan yerli ve yabancı akademisyen, araştırmacı, klinisyen ve öğrenci hemşirelerin buluşacağı ve hemşirelik eğitiminin her yönüyle tartışılacağı bir platform sunmayı amaçlıyor.

Kongrede 11 farklı ülke, 24 üniversite ve 2 hastaneden 27 yerli ve yabancı konuşmacı; öğrencilere hemşire gibi düşünme ve davranma becerisi kazandırmada yenilikçi yollar geliştirme konusunda, hemşirelik eğitiminde yer alan son gelişmeleri kendi ülkelerindeki uygulama deneyimlerini de dikkate alarak sunacaklar.

Kongrenin birinci gününde ‘Bakım davranışının öğretiminde kuramdan eyleme’, ‘Hemşirelik eğitiminde toplumsal cinsiyet’, ‘Öğrencinin profesyonel sosyalizasyonu’, ‘Hemşirelik tanılarının öğretimi’ konularına yer verilirken, ikinci gününde ‘Hemşirelik eğitiminde yasal ve etik konular’, ‘Hemşirelik eğitiminde akreditasyon’, ‘Mesleki kimliğin yapılandırılması’, ‘Hemşirelik eğitiminde innovatif yaklaşımlar’, ‘Değişen dünyada hemşirelik eğitimi’ konuşulacak.

Kongre ana temasını içeren ulusal bir çalıştay kongrenin ikinci gününde yer alacak ve çalıştay raporu ilgili kurum ve kuruluşlar ve hemşirelik camiasıyla paylaşılacak. “Bakım Davranışları Geliştirme Kursu” “Yazarak İyileşme ve Yaratıcı Yazarlık Kursu” ve ‘Sihirli Yaratımlar Kursu’ ile çok sayıda bildirinin yer alacağı kongreye, 300’ü aşkın akademisyen, klinisyen ve öğrenci hemşirenin katılımı bekleniyor.

Düzenleme Komitesi Adına Kongre Başkanları

Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCI                             Prof. Dr. Özen KULAKAÇ

Kongreye ilişkin bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız