Türkmenistan Büyükelçisi’nden Rektör Bilgiç’e Ziyaret
23 Temmuz 2018, Pazartesi - 17:43
Güncelleme: 23 Temmuz 2018, Pazartesi - 19:36

Türkmenistan'nın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev; go-kart aracının lastiklerine saçının dolanması sonucu yaralanan Türkmenistan uyruklu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencisi Nurcemal Annalıyeva’yı ziyaretinin ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr Mehmet Kuran ve Uzaktan Eğitim Müdürü (UZEM) Müdürü Prof. Dr. İzzet Akça da eşlik etti.

Türkmenistan Büyükelçisi Amanlıyev, OMÜ'nün farklı bölümlerinde eğitim gören 623 Türkmenistan uyruklu öğrencinin eğitim ve öğretimleri hakkında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’ten bilgi aldı.

Görüşmenin ardından Rektör Bilgiç, konuğuna Samsun'un simgesi olan kristal Atatürk heykeli hediye ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Amanlıyev de Rektör Bilgiç'e Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedow'un kaleme aldığı Türkmenistan'ı tanıtan kitapları takdim etti.