Türkiye’nin Hastane Yönetimi ve Organizasyonu Konuşuldu
17 Aralık 2019, Salı - 15:56
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü, Sağlık İdarecileri Günü sebebiyle “Türkiye’de Hastane Yönetimi ve Organizasyonu” konulu bir panel düzenledi.

Fakültenin Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Dikmetaş Yardan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü İsa Erfalay, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Bahadır Yazıcıoğlu ve Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzman Mine Şen Çaloğu da panelist olarak yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Sağlık Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Dikmetaş, Türkiye’de sağlık yönetiminin gelişimi hakkında bilgi vererek “Sağlık yönetiminin hedefleri ülkenin sağlık politikalarını iyileştirmek, sağlık sistemi ile ilgili yapılan değişiklikleri uygulayabilmek, sağlık sektörüne profesyonel sağlık yöneticileri yetiştirmek olarak sıralanabilir. Şu anda Türkiye’de 76 sağlık yönetimi programı var. Bunlardan biri de Üniversitemizde. 2013 yılında eğitime başlayan bölümümüz ilk mezunlarını geçen sene verdi. Lisansüstü mezunumuz da bir hayli fazla. Aynı zamanda doktora programımız da bulunmakta.” dedi.

Sağlık yönetimi mezunlarının istihdam edildiği alanlara da değinen Prof. Dr. Elif Dikmetaş Yardan “Mezunlarımız özellikle sağlık sektöründeki birçok kurumda yönetici olabiliyorlar. Hastane yöneticiliği ve koordinatörlüğünün yanı sıra il sağlık müdürlüklerinde personel destek hizmetleri ve mali hizmet başkanlığı gibi görevlerde, ilaç sektöründe, medikal firmalarda çalışabiliyorlar. “diye konuştu.

Herkesin Sağlık İdarecileri Gününü kutlayan Prof. Dr. Yardan, panelistlere de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu, seslendirdikleri şarkılarla panele renk kattı.

Çağdaş ve modern sağlık yönetimi tekniklerinin konuşulduğu panelde; OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü İsa Erfalay, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Bahadır Yazıcıoğlu ve Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzman Mine Şen Çaloğu eğitim ve kariyer süreçleri hakkında bilgi vererek moderatör Elif Dikmetaş Yardan’ın sorularını cevapladı. Eflay, Yazıcıoğlu ve Çaloğlu yüksek lisans programlarını OMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsünde tamamladıklarını da sözlerine ekledi.

Samsun’un üç önemli hastanesinde yöneticilik yapan İsa Erfalay, Bahadır Yazıcıoğlu ve Mine Şen Çaloğlu çalıştıkları sağlık kurumlarının özellikleri ve işleyişi ile ilgili de paylaşımda bulundu.