Teknopark 2. Firma Tanıtım Günleri’nde Projeler Paylaşıldı
15 Haziran 2017, Perşembe - 18:24
Güncelleme: 16 Haziran 2017, Cuma - 13:36

Bünyesinde bulunan firmaların yaptığı çalışmalar, yürüttüğü projeler ve ortaya koydukları AR-GE (Araştırma Geliştirme) ürünlerini, tanıtım faaliyeti ile görünür kılmaya çalışan Samsun Teknopark, ilkinin ardından gerçekleştirdiği “Samsun Teknopark 2. Firma Tanıtım Günleri”nde farklı firma temsilcilerini bir araya getirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yerleşkesi’nde bulunan Samsun Teknopark Konferans Salonu’ndaki etkinlikte; Teknopark Müdürü Buğra Çolak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) Proje ve İş Geliştirme Uzmanı Onur Yavuz ve Patent Uzmanı Sezin Yılmaz, Barsoft Yazılım Şirketi ortağı ve Yazılım Müdürü Olcay Dağlı, Bulut AR-GE Şirketi sahibi Gökhan Öztopuz, Datassist (Bordro Servisi) Firması Operasyon Sorumlusu Özlem Uyar, Teknopark uzmanları ve personeli yer aldı.

Amaç ülke ekonomisini rekabetçi bir yapıya kavuşturmak

Etkinlikte konuşan OMÜ-TTO Proje ve İş Geliştirme Uzmanı Onur Yavuz, ülke ekonomisinin rekabetçi bir yapıya kavuşturulması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı hakkında bilgiler verdi. Söz konusu programın destek unsurları ile desteklenmeyen giderlerine dair detaylar aktaran Yavuz, Nisan 2017 itibariyle programın başvuruya her zaman açık hâle geldiğini belirtti. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde (TGB) yer alan işletmelerin bölgede başlatıp sonlandırdıkları AR-GE çalışmalarından örnekler sıralayan Uzman Yavuz Türkiye’nin teknoyatırım haritasında bugüne kadar Karadeniz Bölgesi’nden herhangi bir firma ya da işletmenin bulunmadığına dikkat çekti.

Onur Yavuz’un konuşmasının ardından tanıtım günleri kapsamındaki şirket ve firma temsilcileri, sürdürdükleri ve geliştirdikleri AR-GE çalışmaları konusunda katılımcılara aydınlatıcı sunumlarda bulundular.

Çok farklı alanlarda faaliyet

Tanıtım Günü’nün ilk sunumunu yapan Barsoft Yazılım Şirketi ortağı ve Yazılım Müdürü Olcay Dağlı firma olarak perakende, tekstil, akaryakıt ve restoran sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirterek müşterilerin yazılım sektöründen en büyük beklentilerinin kolay ve pratik yazılımlar olduğunu söyledi. Ürettikleri yazılım programlarında kolay kullanım, güvenlik, hız, destek ve tutarlılığın vazgeçilmez unsurlar olduğunu kaydeden Olcay Dağlı “Ürünlerimizi aynı zamanda araştırma, esnek yapı, iletişim ve puanlama gibi süreçlerle de daima geliştirmeye çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle 2000’e yakın lisansa ve 7000 civarında pc’ye (personel computer - kişisel bilgisayar) ulaştık.” diye konuştu.

Uluslararası pazar hedefi

Bulut AR-GE’nin kurucu ve yöneticisi Gökhan Öztopuz da şirket olarak üzerinde çalıştıkları projelerden bahsederken özellikle “law-check” adlı mobil destekli ve yapay zekâ tabanlı hukuk programı yazılımıyla katılımcıların dikkatini çekti. Öztopuz, AR-GE ve projelerle istikrarı yakalayıp, satış ve pazarlama kanallarını geliştirerek vitrine çıkardıkları ürünlerini uluslararası pazara sunmak arzusunda olduklarını vurguladı.

Tanıtım Günü’nün son sunumunu yapan Datassist Firması Operasyon Sorumlusu Özlem Uyar ise “Perisgop” adını verdikleri iş sağlığı ve güvenliği optimizasyon programının özelliklerini dinleyicilerle paylaştı. Müşterilerinin bordro süreçlerini takip ettiklerini söyleyen Özlem Uyar dünya çapında birçok firma tarafından tercih edildiklerine ve şu anda toplam 374 firmaya hizmet verdiklerine işaret ederek müşteri hedef kitlelerinin tüm işletmeler olduğunu sözlerine ekledi.

Sunumlar sonunda söz alan Teknopark Müdürü Buğra Çolak bu tür firma buluşmalarını fazlasıyla önemsediklerinin altını çizerek düzenledikleri tanıtım günleri etkinliklerine kararlı ve istikrarlı bir biçimde devam etmek istediklerini dile getirdi. Müdür Çolak katılımcı firma yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ederek kendilerini yeni proje ve AR-GE’lerle tekrar Samsun Teknopark’ta görmeyi umduklarını vurguladı.

Haber: Sinan Akdoğan

Fotoğraf: Halit Güleryüz