Sunum ve Dinleti - "Müzikte Dans"
17 Ekim 2017, Salı - 15:32
Güncelleme: 10 Ekim 2017, Salı - 15:01

Tarih ve Saat: 17 Ekim 2017, 16:00

Yer: OMÜDK Konser Salonu

PROGRAM:

J.S. BACH:        Menuet&Badinere (si minör süiti’nden)
G.FAURE:         Pavane
C. DEBUSSY:    Passepied ( Bergamasque süiti’nden)
V. MONTİ:       Czardas
A. PİAZZOLA:   Oblivion,  Libertango
Y. TURA:           Vals
M. SAVAŞ:       “Hamsi in Chicago” ( Saygun üstüne  jazz  fantezi)

Seyhan BULUT, flüt

Olga HASANOĞLU, piyano

Seyhan BULUT – Flüt
             1977 tarihinde Samsun’da doğan sanatçı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı H. Ekseriyet ile flüt eğitimine başlamış, 2002 yılında Rotterdam Konservatuvarı’nda lisans, 2004 yılında Amsterdam Konservatuvar’ında  yüksek lisans eğitimini J.Hagen ve H.Starreveld ile tamamlamıştır. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag şehirlerinde solo resitaller ile beraber Rotterdam Gençlik Flarmoni Orkestrası, Rotterdam Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Uluslararası Gençlik Orkestrası, Hollanda Festival Orkestrası ve Dünya Müzik Festival’inde solo flüt icracısı olarak yer aldı. Sanatçı 2011’de Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda doktora programını tamamlamış, Aralık 2012 tarihinde doçentlik ünvanı almaya hak kazanmıştır. Devamlı solo ve oda müziği konserler veren sanatçı halen  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Üflemeli Çalgılar Flüt anasanat dalında öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Olga HASANOĞLU – Piyano
              Bakü’de doğan sanatçı, 1987 yılında Azerbaycan Devlet Konservatuvarı’ndan yüksek dereceyle “Konser İcracısı” unvanını alarak mezun oldu. 1981 yılında Azerbaycan Genç Müzisyenler Yarışması’nda ikincilik ödülünü almaya hak kazanan sanatçı 1992 yılından bu yana  Türkiye’deki farklı üniversitelerde görev almış, uluslararası yarışma ve festivallerde solist olarak yer almanın yanı sıra organizasyonunda da bulunmuştur. 2003 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda doktora eğitimini tamamlayan sanatçı 2009 yılında doçent, 2014 yılında profesör unvanını almıştır. Sanat hayatı boyunca bir çok sayıda solo ve oda müziği konserleri gerçekleştirmiş, orkestra şefi görevinde de bulunmuştur. Uluslararası düzeyde piyano öğrencileri yetiştiren sanatçı 2000 yılında Moskova Genç Solistler Festivali’nde öğrencilerinin başarılı performansı üzerine “Yılın Başarılı Öğretmeni” ödülünü almaya hak kazanmıştır.  Sanatçı halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda  Öğretim Üyeliği ve idarecilik  görevi  sürdürmektedir.