Sivil Havacılık Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni
01 Haziran 2018, Cuma - 20:52
Güncelleme: 05 Haziran 2018, Salı - 09:13

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

OMÜ Ballıca Kampüsü  Sivil Havacılık Yüksekokulu Konferans Salonu'nda yapılan törene; Kaymakam Yavuz Güner, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, OMÜ Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Alper Çelik, sivil havacılık sektör yöneticileri, öğretim görevlileri ile öğrenci velileri katıldı.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı bölüm birincisi Senem Yıldız “Bana göre üniversite sadece derslerden, sınavlardan ibaret bir süreç değildir. Aynı zamanda geleceğimizi ve kişiliğimizi belirleyen bir dönemdir." dedi.

“Bu cübbenin bu toplum için bir anlamı var”

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Akyüz “Sevgili öğrenciler, sizlere sivil havacılık yönetimi anlamında çalışmanız için bir izin belgesi veriyoruz. Bu izin belgesini verirken bizim bir derdimiz var. Bu töreni düzenlerken bizler de cübbe giyiyoruz. Aynı şekilde sizlere de bir cübbe giydiriyoruz. Bu cübbenin bu toplum için bir anlamı var. Cübbelerinizin önünde düğme yoktur. Sebebi de size verdiğimiz belge ile iş yaparken hiç kimsenin önünde eğilmemeniz, el pençe durmamanız için. Cübbelerinizde cep yoktur çünkü bu işi yaparken haksız kazanç elde etmemeniz içindir. Bütün yaşamınız boyunca bu ilkeleri aklınızda tutmanız dileğiyle bütün hayatınız boyunca mutluluklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bu Yüksekokulu kaybettiğimiz için üzgünüz”

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz “Biz bugün size veda ediyoruz. Bunun bir farklılığını yaşıyoruz. Biz üniversite olarak Sivil Havacılık Yüksekokuluna veda ediyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak böyle de bir üzüntümüz var. Bu Yüksekokul Ondokuz Mayıs Üniversitemiz için vizyonu olan bir yüksekokuldu. Dolayısıyla biz burayı kaybettiğimiz için üzgünüz. Ama şehrimiz adına, ülkemiz adına farklı bir şey olmayacak. Yine bu şehirde başka bir üniversitenin, kardeş üniversitenin yüksekokulu olarak eğitim öğretime devam edecek. Hocaları kaybettik ama siz hâlâ OMÜ mezunusunuz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi büyük bir üniversite, farklı bir üniversite. Bunun gururunu yaşayın. Üniversiteler sadece verdikleri eğitimlerle değil, mezun ettiği öğrencilerin kariyer başarılarıyla da yol alan kurumlardır.” şeklinde konuştu.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Kaymakam Yavuz Güler de yaptığı konuşmada öğrencileri  tebrik ederek başarılar diledi.

Konuşmaların ardından okulunu birincilikle bitiren Senem Yıldız’a başarı belgesini 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner verdi. Daha sonra Yıldız, kütüğe ismini çaktı. Başarı belgelerini alan mezun 45 öğrenci bir mezuniyet ritüeli olan kep seremonisiyle yüksekokulun bahçesinde keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.