Samsun Teknopark Proje Planlarını Öğrencilerle Paylaştı
04 Ekim 2017, Çarşamba - 16:02
Güncelleme: 04 Ekim 2017, Çarşamba - 16:02

Samsun Teknopark, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencilerine yönelik 2017-2018 öğretim yılında gerçekleştirecekleri etkinlikleri tanıttığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Samsun Teknopark’ın genel yapısı, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ TTO) ve girişimcilik konusu ele alındı.

Samsun Teknopark binasında gerçekleşen toplantıya; Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra Çolak, OMÜ TTO Proje Yürütücüsü Dr. Mustafa Mortaş, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ve öğrenciler katıldı.

“Teknoparkların özü teknoloji, yenilikçilik ve girişim”

Buğra Çolak yaptığı konuşmada “Samsun Teknopark olarak biz kimiz?” başlığı altında 2009 kuruluş yılından itibaren bugüne gelme süreçlerindeki temel adımları anlattı. Dünyadaki tüm Teknoparkların teknoloji, yenilikçilik ve girişim olmak üzere üç önemli kelime ile tanımlandığını söyleyen Çolak, “Biz bu üç kelimeyle özdeşleşen iş fikirlerini Samsun Teknopark olarak desteklemeye çalışıyoruz.” dedi.

“Yaratıcılık sınırların dışında düşünebilme yeteneğidir”

OMÜ TTO Proje Yürütücüsü Dr. Mustafa Mortaş da öğrencilere OMÜ TTO’nun görevlerini anlatarak “Biz iş fikirlerinizi değerlendiriyor, fikirlerinizi koruma altına alıyor, buluşlarınızı ticari değerlere dönüştürüyor, girişimcilerin şirket kurmasına yardımcı oluyoruz. Unutmayın ki yaratıcılık, sınırların dışında düşünebilme yeteneğidir.” diye konuştu.

“Amaç girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak”

Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ise 2015 yılında hayata geçmiş olan TÜBİTAK onaylı projelerini öğrencilerle paylaştı. Projenin amacını öğrenci ve öğretim elemanları arasında girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ile başarılı iş fikirlerinin uygulamaya aktarılmasına yardımcı olmak olarak tanımlayan Demiryürek, akademisyenlere yönelik yaptıkları girişimcilik eğitimlerinden de bahsetti.

Toplantı, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

HABER: Nehir GÜLER

FOTOĞRAFLAR: Gökhan ÇETİN