Samsun BİLSEM ile İş Birliği Konuşuldu
06 Ocak 2017, Cuma - 19:24
Güncelleme: 07 Ocak 2017, Cumartesi - 09:44

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Aydın Peker ile kendisine eşlik eden heyet; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyarette; üstün yetenekli çocukların daha iyi yetiştirilmesi ve bu çocukların eğitimlerini veren öğretmenlerin kapasitelerini geliştirmek için Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Samsun Bilim ve Sanat Merkezi arasında olası iş birliği imkânları konuşuldu.

Bu amaçla yapılan toplantıya; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Batı, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Birol Elevli ile üniversitenin farklı bölümlerinden öğretim üyeleri katıldı.

“Öğrencilerin ufkunu büyütmek istiyoruz”

Toplantıda konuşan BİLSEM Müdürü Aydın Peker; BİLSEM’de eğitim gören çocukların yetenek ve potansiyellerinin en üst düzeyde geliştirilmesi doğrultusunda araştırma, proje ve aktiviteye yönelik programlar kapsamında çalışmalar yürüttüklerini belirterek bu bağlamda üniversite ve diğer kurum ve kuruluşlarla öğrencilerin ufkunu açacak iş birlikleri geliştirmeyi planladıklarını söyledi. Peker, bu iş birliklerinin sunacağı avantaj ve fırsatlarla da üstün yetenekli çocukların eğitimlerini veren öğretmenlerin kapasitelerini üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise söz konusu iş birliği için bir koordinasyon kurulunun oluşturulması yönünde çalışma yapacaklarına işaret ederek BİLSEM ile birlikte söz konusu etkinlikler havuzunda yer almayı arzu ettiklerini vurguladı.

Toplantı, olası iş birliği ile ilgili detayların ele alınması ve yeni bakış açılarının değerlendirilmesi ile devam etti.

BİLSEM Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek maksimum düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınıyorlar. Ülkemizde özel yetenekli öğrenciler için en kapsamlı eğitim modeli “Bilim ve Sanat Merkezleri”dir. Bu merkezlere öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen sınıf seviyesine ve uygulama takvimine göre yapılmakta. 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında ilk defa merkezî sınavla 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinden öğrenci seçimi yapılmış ve yeterli performans gösteren öğrenciler bireysel değerlendirmeye alınmışlardı.