Sağlık Hizmetleri MYO’da “Arakan Ağlıyor” Söyleşisi
06 Aralık 2017, Çarşamba - 10:33
Güncelleme: 06 Aralık 2017, Çarşamba - 13:47

Genç MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Cem Emre Çakan ve Memur-Sen (Memur Sendikaları Konfederasyonu) Çarşamba İlçe Başkanı Osman Şafak,  “Arakan Ağlıyor” adlı söyleşi kapsamında Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluştu.

Söyleşi, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürlüğü ve okul öğrencilerinin katkılarıyla düzenlendi.

Söyleşiye; MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Faruk Tan, Müdür Yardımcısı Hayrettin Katipoğlu, bölüm başkanları, akademisyenler, İHH İnsani Yardım Vakfı Samsun temsilcileri, Türk futbolunun ve Samsunspor’un unutulmazları arasında olan Celil Sağır ve oldukça kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.

“Umut ve hayal edebilmenin ne olduğunu bilmeyen insanlar var”

Sunuş konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Faruk Tan; özellikle sağlık alanında yapılan mesleki eğitimin yoğunluğu ve zorluğuna değinerek, öğrencilerin gereğinden fazla mesleki kaygı ve endişelerle meşgul olduklarını ve dertlendiklerini fakat yeryüzünde çok farklı coğrafyalarda çok farklı nedenler ve sebeplerle hayal dahi edilemeyen ızdırapların ve en önemlisi de “umut ve hayal edebilme”nin ne olduğunu bilmeyen insanların olduğuna dikkat çekti.

Bu etkinliğin, öğrencilere ve katılımcılara farklı bir duygu ve mana dünyasının kapılarını açacağını düşündüğünü söyleyen Yrd. Doç. Dr. Tan, öğrencileri ile bu paylaşıma vesile olan İHH ve MÜSİAD yönetimi ve katılımcılara teşekkür etti.

Ekim ayında Arakan ve Bangladeş mülteci kampında yaşananları, tarihsel süreci ve günümüzdeki durumu fotoğraflar ve videolar eşliğinde anlatan Genç MÜSİAD Başkanı Cem Emre Çakan ve Memur-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Osman Şafak ise öğrencilere yönelik oldukça duygusal bir paylaşım ve sunumda bulundular.