Sağlık Hizmetleri MYO Mezuniyet Sevinci
01 Haziran 2018, Cuma - 14:06
Güncelleme: 01 Haziran 2018, Cuma - 15:52

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı. 3 bölüm, 17 programı bulunan Sağlık Hizmetleri MYO 28. dönem mezunlarını verdi.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Salonu’nda gerçekleşen törene; Rektör Danışmanı  Prof. Dr. Murat Terzi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, öğretim üyeleri, aileler ve mezun öğrenciler katıldı.

550 öğrencinin mezun olduğu törende konuşan okul birincisi Merve Cin, sevincini ve gururunu tüm katılımcılarla paylaştı.

“Sizin başarınız bizim başarı notumuz olacaktır”

Konuşmasıyla öğrencilere hitap eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan “Sevgili öğrenciler; sabır, çalışma ve azimle başarılabilecek zorlu bir eğitim programını başarıyla tamamladınız. Bu tören, sizin insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir geçiş törenidir. Bir düğündür, bir şölendir. Hepinize kutlu olsun. Çalıştığınız kurumlarda aranan çalışanlar olmanız, bilgi ve teknoloji kullanımınızı sürekli yenilemenize bağlı olacaktır. Bunu yapmadığınızda diplomanızın kısa sürede anlamsız olabileceğini ve değer kaybedeceğinizi asla unutmayınız. Sizin başarınız bizim başarı notumuz olacaktır. Bundan sonraki hayatınızın sağlıklı, başarılı ve gönül huzuru içerisinde geçirmenizi diliyorum.” dedi.

“Meslek Yüksekokulları ülkemiz ve toplumun sağlığının gelişimi için stratejik öneme sahiptir”

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Terzi ise konuşmasında “Değerli mezunlarımız, Türkiye’nin ve bana göre dünyanın en güzide üniversitelerinden birinden başarıyla mezun oluyorsunuz. Bu nedenle öncelikle siz değerli mezunlarımızı kutluyorum. Bu başarıda sizin daima yanınızda olan, destek veren ailelerinizi, arkadaşlarınızı, sevdiklerinizi ve çok değerli hocalarımızı tebrik ediyorum. Meslekler toplumun var olan gereksinimini karşılamak üzere ortaya çıkarlar. Sağlık profesyonellerinin var olma nedenleri, bu toplumun sağlık sisteminin onlara duyduğu gereksinimdir. Meslek Yüksekokulları, ülkemiz ve toplumun sağlığının gelişimi için stratejik öneme sahiptir. Zorlu bir eğitim programını başarıyla tamamladınız. Yolunuz, bahtınız açık olsun, yeni yaşantınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren Sağlık Hizmetleri MYO birincisi Merve Cin, ikincisi Muhammed Azkın, ve üçüncüsü Şule Nur’a hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Bölüm birinci, ikinci ve üçüncülerinin sonrasında başarı belgelerini alan tüm mezun öğrencilerin, mezuniyet sevinciyle keplerini havaya atmasıyla tören sona erdi.

Haber: Açelya Kaynar