TAF, OMÜ’yü Teşekkür Belgesiyle Tebrik Etti
30 Kasım 2018, Cuma - 19:39
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:39

1968 Meksika Yaz Olimpiyatları Maraton Koşusu’nda 4’üncü olan Türk atletizminin efsane ismi millî atlet İsmail Akçay, kendisine eşlik eden Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (International Association of Athletics Federations - IAAF) Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Erkan Özcan ve Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) görevlisi Kübra Işlak ile birlikte Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki ziyarette, Koordinatör Necdet Ayaz, Spor ve Gençlik İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttükleri ve Samsun’da hâlen uygulanmakta olan “IAAF Çocuk Atletizmi Projesi”ne dair Rektör Bilgiç’e bilgi verdi.

Ziyarette, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı da hazır bulundu.

"Geçmişe Değer Vermeyenler, Geleceğine Yön Veremezler"

Görüşmede, dünyada Türkiye’nin de içinde olduğu 196 ülkede hayata geçirilen, 3-6 ve 7-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik IAAF Çocuk Atletizmi Projesi’yle Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın başta atletizm olmak üzere spora kazandırılmasının gerekliliğini vurgulayan Koordinatör Ayaz, dünyada bu projeyi farklı uygulayan ve projeye yenilikler katan tek ülke olduğumuza işaret etti. Koordinatör Ayaz, “Geçmişe Değer Vermeyenler, Geleceğine Yön Veremezler” sloganı doğrultusunda Türk atletizmi ve Türk sporunun değerlerini gençlikle buluşturmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

128 kez Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil eden ve 30 ülkede ay yıldızlı formayı terleten efsane atlet İsmail Akçay da sporculuk dönemlerinde yaşadığı ilginç anları ve unutulmaz olayları Rektör Bilgiç ile paylaştı.

Rektör Bilgiç ise Türk sporunun geleceğinin yetenekli ve başarılı çocuklar ve gençlerle şekilleneceği belirtirken, gençliğin bu potansiyelini ortaya çıkarmak adına bu anlamlı projeyi gerçekleştirip değer katanlara, konuklar nezdinde şükranlarını sundu.

Ziyaret sonunda, Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz TAF’ı temsilen, Rektör Bilgiç’e IAAF Çocuk Atletizmi Projesi’nin Samsun ili tarafından talep edilmesinden ötürü teşekkür belgesi takdim ederken, Türk atletizminin unutulmaz ismi İsmail Akçay ise üzerinde Türkiye yazılı TAF formasını hediye etti.

Rektör Bilgiç, TAF tarafından Üniversiteye gösterilen teveccühten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirip konuklara alaka ve nezaketleri için teşekkür ederek Üniversitenin hediyesini takdim etti.