Rektör Bilgiç’in Konuğu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu
11 Mart 2020, Çarşamba - 15:39
Güncelleme: 18 Mart 2020, Çarşamba - 20:05

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) davetiyle “İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Rol Model Olarak Anlamak” başlıklı konferansı için Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, konferansının öncesinde Rektörlüğü ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın, akabinde Rektörlük makamında ağırlandı.

Ziyarete ayrıca; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan ile Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve ÖSYM Samsun İl Koordinatörü Prof. Dr. Nevzat Şahin eşlik etti.

Başdanışman Yalçın Topçu’ya, kendilerini Samsun ve Üniversitede görmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen Rektör Bilgiç, davete teveccühünden dolayı teşekkür etti. Sohbette Rektör Bilgiç Üniversitedeki gelişmelere dair konuk Yalçın Topçu’ya bilgiler verdi.

Nazik davet için Rektör Bilgiç nezdinde OMÜ’ye şükranlarını sunan Başdanışman Topçu ise Türkiye’nin geleceğinde üniversitelerin kilit rolü olacağını kaydederken, kentin önemli simgelerinden OMÜ’nün de öncü varlığıyla ülkemiz ve Samsun için büyük yararlılıklar göstereceğine inandıklarını dile getirdi.

Ziyarette Rektör Bilgiç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya Üniversitenin hediyesini takdim etti.

Ardından davetli Yalçın Topçu, konferansını vermek üzere Rektör Bilgiç ve beraberindekilerle OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne geçti.