Rektör Bilgiç, TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne Layık Görülen Akademisyen Ayşenur Büyükgöze Kavas’ı Ağırladı
06 Ağustos 2019, Salı - 13:17
Güncelleme: 06 Ağustos 2019, Salı - 15:25

2019 Yılı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ödülleri’nde, uluslararası seviyede üstün nitelikli çalışmalarıyla “Teşvik Ödülü”nün sahibi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Rektör Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Aldığı ödülle OMÜ’nün kıvancı olan Doç. Dr. Kavas, Rektör Bilgiç tarafından makamında konuk edilirken, ziyarete Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Musa Kavas da eşlik etti.

Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas’ın nitelikli çalışmaları ve elde ettiği başarısıyla Üniversitesini onurlandırdığını vurgulayan Rektör Bilgiç, övünç duydukları bu değerli ödülün, OMÜ’deki akademik ve inovatif girişimin kök salması ve yaygınlaşması yönünde önemli bir rolü olacağını dile getirdi.

Son dönemde OMÜ’lü akademisyenlerin takdire şayan akademik girişimleri ve neticesinde ulaştıkları ödüllerin, Üniversitedeki kalite çıtasını daha da yukarı taşıdığına işaret eden Rektör Bilgiç, OMÜ ailesi olarak yorulmadan ve yılmadan yollarına devam edeceklerini kaydetti.

Doç. Dr. Kavas’ı başarısından ötürü kutlayıp tebrik eden Rektör Bilgiç, bu başarıların arkasının geleceğine yürekten inandığını belirterek, ziyaretleri ve gösterdikleri incelik için Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas ve Doç. Dr. Musa Kavas’a şükranlarını sundu.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde görevini yürüten Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” ve “2019 Yılı Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü”ne ilişkin 2019 yılı değerlendirme çalışmaları sonucunda; “Bilim Özel  Hizmet ve Teşvik Ödülleri” alanında sosyal bilimler dalında teşvik ödülüne layık görüldü.

Doç. Dr. Kavas, “Kariyer psikolojik danışmanlığı alanında çalışma psikolojisi kuramı çerçevesinde kariyer uyumluluğu, çalışma iradesi ve sosyal bilişsel kariyer kuramı çerçevesinde kariyer karar verme öz yeterliği ve kariyer kararsızlığı konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü’ne değer bulundu.