Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz Rektör Yardımcısı Olarak Atandı
07 Temmuz 2017, Cuma - 17:10
Güncelleme: 08 Temmuz 2017, Cumartesi - 14:28

Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak atandı. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç yönetiminde Başdanışman olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın ardından rektör yardımcılığına getirilen üçüncü isim oldu.

Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz Kimdir?

1968 yılında Ağrı’da doğdu. 1989 yılında OMÜ Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Akademik kariyerine 1990 yılında OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümünde asistan olarak başladı. Aynı bölümde 1992 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1994 yılında İngiltere’de Manchester UMIST’de ikinci yüksek lisans derecesini aldı. 1998 yılında Salford Üniversitesinde (İngiltere) doktorasını tamamladı. 1999 yılında OMÜ’de yardımcı doçent olarak öğretim üyeliğine başladı. 2007 yılında doçent, 2014 yılında ise profesörlüğe atandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin çeşitli birimlerinde yönetim kuruluğu üyeliği görevinin yanı sıra Öğretim Üyesi Yetiştirme Program Koordinatörlüğü, Stratejik Araştırmalar Merkez Müdürlüğü, Uygulamalı İstatistik Anabilim Dalı Başkanlığı ve İstatistik Bölüm Başkanlığı gibi idari görevlerde bulundu. Ayrıca, OMÜ Rektör Başdanışmanlığı ve Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevlerini de ifa etti. Halen OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. 10'a yakın doktora ve 30 yüksek lisans öğrencisine danışmanlık yaptı. Prof. Dr. Cengiz'in ulusal ve uluslararası dergilerde 60’ın üzerinde makale ve 100’ün üzerinde uluslararası kongre sunumu bulunmaktadır.

Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, evli ve iki çocuk babasıdır. Kendisi iyi derecede İngilizce bilmektedir.