Ortaöğretim ve Lise Öğrencileri Samsun Teknopark'ı Keşfe Çıktı
09 Mart 2018, Cuma - 10:27
Güncelleme: 10 Nisan 2018, Salı - 16:32

Samsun’un merkez ve ilçelerinden yaklaşık 250 öğrenci Samsun Teknopark'ı ziyaret ederek, hem teknoparkı gezdiler hem de kendileri için oluşturulan stantlarda teknolojik yenilikleri incelediler.

Samsun Bahçeşehir Koleji, Bilnet Okulları, Final Okulları, Piri Reis Anadolu Lisesi, Bafra Aday Ortaokulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 250 kişilik grup, Samsun Teknoparkı keşfetti. Etkinlikte öncelikle Samsun Teknopark Konferans Salonu’nda Genel Müdür Buğra Çolak, öğrenci ve öğretmenlere hoş geldin konuşması yaptı. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Dr. Mustafa Mortaş Teknopark ve TTO yapısından bahsederken, TTO Uzmanı Osman Özkoç girişimcilik konusunu anlattı.

Etkinlik kapsamında ayrıca Samsun Teknopark AR-GE firmalarından Tindie Game, Karal Görsellik, Relen Mühendislik, RİBART ön kuluçka firmalarından Mustafa Oğuz, Serdar Cida, Nur Temiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri poster ve proje sunumlarıyla programa renk kattılar.

Yapılan sunumların ardından öğrenciler Samsun Teknopark Fuaye Alanı’nda kendileri için hazırlanan stantlarda yeni teknolojiler, ardunio setler, dronelar, 3 boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik gözlükleri, oyunlar, posterler ve proje sunumları ile eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Etkinlik sonunda, Samsun Teknopark'ı keşfetmeye gelen öğretmen ve öğrenciler yetkililere teşekkür ederek Samsun Teknopark'tan ayrıldılar.