OMÜSEM'den Diş Hekimliği Haftası Etkinliği
27 Kasım 2017, Pazartesi - 11:35
Güncelleme: 28 Kasım 2017, Salı - 20:52

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM), Diş Hekimliği Haftası etkinlikleri kapsamında, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Seminer Salonu'nda "Restoratif Tedavilerde Başarının Anahtarları 'Estetik&Fonksiyon" konulu bir seminer düzenlendi.

Sabit restoratif tedavilerde planlamadan itibaren başarıyı etkileyen faktörleri değerlendirmek amacıyla OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şafak Külünk tarafından verilen seminere, öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Şafak Külünk "Dijital ve geleneksel restoratif tedavilerde planlamadan itibaren kontrolümüz altında olan ya da olmayan birçok aşama var. Aşamalarımızdan bir tanesinde yaşanan herhangi bir hata, sadece restorasyonumuzun uyumunu değil aynı zamanda estetiğini de etkilemektedir." dedi.

Teknik bilgileri tazeleyecek bir sunumun ardından uygulama da yapılacağını ifade eden Doç. Dr. Külünk "Uygulamalar sırasında kliniklerimizde karşılaştığımız zorluklara odaklanacağız ve etkili çözümler sunacağız.” diye konuştu.

Restoratif tedavilerde planlamanın önemi, Wax up/Mock up preparasyonda dikkat edilecek noktalar, retraksiyon ve retraksiyon materyalleri, ölçü maddeleri ve ölçü teknikleri, geçici restorasyon ve restorasyonlar gibi yapım konularının anlatıldığı teorik kısmın ardından katılımcılara uygulama yaptırılmasıyla seminer sona erdi.