OMÜ’lü Uluslararası Öğrenciler Ladik Kayak Merkezi'nde
04 Şubat 2019, Pazartesi - 16:21
Güncelleme: 08 Şubat 2019, Cuma - 09:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Uluslararası Öğrenci Derneği; sosyal ve kültürel etkinlik kapsamında OMÜ’de eğitim gören Uluslararası öğrencileri hafta sonu Ladik Akdağ’da bulunan Kış Sporları Merkezi'ne götürdü.

Geziye 40 farklı ülkeden 300 uluslararası öğrenci katıldı. Gezi süresince öğrencileri yalnız bırakmayan OMÜ Genel Sekreteri ve Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Menderes Kabadayı öğrencilerle kayak yaptı.

Öğrencilerden Rektör Bilgiç’e teşekkür

2018 - 2019 eğitim-öğretim bahar dönemi öncesi ara tatilde bulunan öğrencilerin Samsun’u daha iyi tanımaları ve tatillerini değerlendirmeleri için bu kez Ladik Kayak Merkezi tercih edildi. Gün boyunca hoşça vakit geçiren öğrencilerin, kayak sporu oldukça ilgilerini çekti. Öğrenciler, kayak sporunun zor ve bir o kadar da eğlenceli bir spor olduğunu dile getirdi. Bazı öğrenciler kayak sporu ile ilk defa tanıştıklarını belirterek Üniversitenin kendilerine sunmuş olduğu güzel hizmetler için Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerin başarıya büyük etkisi var

100’ü aşkın ülkeden eğitim almak için OMÜ’yü tercih eden öğrencilerin aynı zamanda birer kültür elçisi olduğunu dile getiren Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, ülkenin ve Samsun’un tanıtılması için böyle zamanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için boş zamanlarında spora yönlendirilmesi gerektiğini de dile getiren Kabadayı, Samsun’un en önemli turizm potansiyellerinden olan Ladik Akdağ’ın daha geniş kitlelere tanıtılması için okul gezilerinin önemine değindi ve ara tatilde bu tür etkinliklerle öğrencilerin ödüllendirilmesinin başarıya olumlu etkisi olduğunun altını çizdi.
Geziden öğrencilerin oldukça memnun olarak ayrıldıkları gözlenirken, etkinlik kapsamında kar üstünde mangal yakılarak köfte-ekmek ikramı yapıldı.

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı arasına girmişti

2016 yılında 2 bin 180 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü OMÜ, bugün 5 bin 24 uluslararası öğrenciye sahip. 2018 yılında ikinci kez Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı arasına giren OMÜ, Eğitim Hizmetleri Devlet Üniversiteleri alanındaki üçüncülük ödülününe uzanırken, ödülü Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un elinden almıştı.