OMÜ’de Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor
13 Mart 2018, Salı - 14:40
Güncelleme: 14 Mart 2018, Çarşamba - 01:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Personel Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Biriminin, üniversite personeline yönelik düzenlediği "Resmî Yazışmalarda Yazım Kuralları ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Uygulama Örnekleri" konulu hizmet içi eğitim programı, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

OMÜ personelinin yoğun katılım gösterdiği eğitim programına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Cengiz Çelik'in yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Bayram ile Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü personeli Hüseyin Erişgin ve Gökhan Göçmez eğitmen olarak katıldı.

"EBYS ve yazım kuralları hakkında bilgi verilecek"

Programın açılış konuşmasını yapan Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Cengiz Çelik, düzenledikleri eğitim programıyla; çalışanların mesleki bilgi ve birikimini arttırmayı, ödev ve sorumluluklarını hatırlatmayı, çalışanlara üniversitenin misyon ve vizyonunu benimsetmeyi, hizmetlerin tam ve zamanında ulaşımını sağlayacak eğitimi vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Resmî yazışma kurallarını sistemleştirerek personelin kullanımına sunan EBYS ile ilgili birtakım problemler yaşandığına dikkat çeken Cengiz Çelik "EBYS ve yazım kurallarıyla ilgili karşılaştığımız problemleri çözmek ve resmî yazışma uygulamalarında birliği sağlamak için eğitmenlerimiz önce yazım kuralları ve EBYS hakkında bilgi verecekler, daha sonra da sizden gelen soruları cevaplayacaklar." dedi.

Hizmet içi eğitim programını düzenlerken Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirlerini dikkate alarak önce yerel imkânları kullanmaya dikkat ettiklerini kaydeden Çelik, kendilerine bu imkânları sağlayan başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere ilgili daire başkanlıklarına ve programın düzenlenmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

"Hizmet içi eğitimler kendimizi geliştirmek için bir ihtiyaç"

Eğitim programına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz de şunları söyledi: "Bu ilgi, personelimizin eksikliklerini gidermek ve kendini yenilemek konusunda ne kadar istekli olduğunu gösteriyor. Hizmet içi eğitimler aslında hayat boyu ihtiyacımız olan şeyler. Bugün, dünün aynısıysak çalışmamızın bir anlamı yok. Sürekli kendimizi geliştirmek zorundayız. Sonuçta gelişen teknolojiyle birlikte kullandığımız cihazların da gelişmesi bizi buna mecbur kılıyor. EBYS eğitimi de bu anlamda önemli. Ben de her ne kadar bilgisayar ve bilgisayar programlarıyla uğraşan bir istatistik profesörü olsam da zaman zaman bu sistemle ilgili bir sıkıntı yaşadığımda konunun uzmanı personelden destek alıyorum. O zaman da onlar bana hocalık yapıyor. Kısacası bunun yaşı, akademik titri yok. Nerede noksanımız varsa onu tamamlayacağız."

Programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek konuşmasını sonlandıran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, eğitmenlere birer teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Bayram "Yazım Kuralları ve Resmî Yazışma Kuralları" konularında bir eğitim verdi. Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü personeli Hüseyin Erişgin ve Gökhan Göçmez de EBYS ile ilgili genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra konuyla ilgili uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı.

Hüseyin Erişgin ve Gökhan Göçmez'in katılımcılardan gelen soruları yanıtlamasının ardından hizmet içi eğitim programı sona erdi.