OMÜ’de Artık Plaket Yerine Fidan Sertifikası
20 Mart 2017, Pazartesi - 11:35
Güncelleme: 20 Mart 2017, Pazartesi - 18:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 12’inci maddesinde yer alan “çevre sorunlarına çözüm getirici önerilerde bulunmak” hükmü doğrultusunda üniversitede düzenlenecek etkinliklerde katılımcılara plaket yerine fidan sertifikası verilmesi için yeni bir düzenleme yaptı.

Bu düzenlemeye göre; üniversitede düzenlenen etkinliklerde bireyleri doğayı koruma ve ağaçlandırmaya özendirmek için fidan sertifikası verilecek.

Daha önce düzenlenen etkinlikler ve devlet büyüklerinin Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni ziyaretlerinde günün anlam ve önemine binaen verilen plaket yerine bundan sonra “fidan sertifikası” verilecek. Böylece etkinliğe katılan ve ziyarette bulunan kişi veya kuruluşların adına OMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Çevre Düzenleme Birimi elemanlarınca, kampüs içinde ağaçlandırılmasına karar verilen alanda güz ve bahar dönemlerinde toplu fidan dikilecek.

Uygulamanın, adına fidan dikilen kişi tarafından takip edilebilmesi için ise “fidan sertifikasında” bulunan “karekod” uygulaması kullanılabilecek veya http://fidan.omu.edu.tr/  adresinden erişim sağlanarak fidanların dikili olduğu arazi Google Earth gibi uygulamalarla izlenebilecek.