OMÜ ve Samsun’un Gönüllü Elçileri Cumartesi Akşamı TRT Haber’de
01 Aralık 2017, Cuma - 12:52
Güncelleme: 01 Aralık 2017, Cuma - 15:48

TRT Haber kanalında yayınlanan ve ülkemizde yaşayan uluslararası öğrencilerin bakış açısından Türkiye’yi, Türkçeyi, Türk kültürünü ve öğrencilerin yaşam öykülerini ekrana taşıyan “Gönüllü Elçiler” adlı televizyon programı bu kez Samsun ve OMÜ temasıyla 2 Aralık Cumartesi günü (yarın) saat 18:35’te izleyicilerle buluşacak.

Program kapsamında Temmuz ayında Samsun’a gelen TRT Haber ekibi; yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye ve Türk kültürü ile yaşadıkları şehre adaptasyon süreçlerini; Samsun ve üniversite ile etkileşimlerini izleyicilere sunmak üzere kampüs ve kentin farklı noktalarında çekimler yaptı. TRT Haber ekibi, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin uluslararası renkleri olan farklı dil, din, kültür ve etnisitelere mensup öğrencilerle sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında zaman geçirdikleri mekânlarda bir taraftan röportajlar yaparken aynı zamanda Samsun ve Üniversitenin farklı yerlerinden görüntüler kaydetti. İşte çekimleri yapılıp hazır hâle getirilen “Gönüllü Elçiler”in bu seferki durağı Samsun ve OMÜ olacak.

Öğrenciler verdikleri röportajlarda Samsun’la olan uyum süreçlerinden bahsederek eğitimsel, sosyo-kültürel ve sportif anlamda kentin ve üniversitenin kendilerine sağladıkları olanakları anlattılar. Türk kültürü ve geleneklerini tanıyıp deneyimledikleri için mutlu olduklarını vurgulayan uluslararası öğrenciler, bunun yanı sıra Türk kültürünü ve Türkiye’nin vizyonunu kendi ülkelerine taşıyacaklarını belirttiler.

“Gönüllü Elçiler” 2 Aralık Cumartesi günü 18:35’de TRT Haber kanalında ekrana gelecek.

Programın tanıtım videosunu izle

Sosyal medya: @gonullu_elciler