OMÜ Turizm Fakültesi Mezunları Tecrübelerini Paylaştı
18 Aralık 2019, Çarşamba - 16:38
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesinin düzenlediği “Mezunlar Buluşması”nda, Fakültenin 2017, 2018 ve 2019 yılı dönem birincileri, öğrencilerle bir araya gelerek eğitim ve saha tecrübelerini paylaştı.

Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen buluşmaya; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Mezunların başarısı üniversitelerin tercih edilebilirliğini arttırıyor”

Deneyimlerini paylaşmak üzere buluşmaya katılan Turizm Fakültesi mezunlarına teşekkür eden Prof. Dr. Sait Bilgiç “Mezunların tecrübelerini sizinle paylaşması, geleceğiniz için bir farkındalık sağlamanıza, daha doğru karalar almanıza sebep olacak. Bu bakımdan öğrenci-mezun buluşmalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için Mezunlar Koordinatörlüğü ile birlikte bu tür faaliyetleri daha da hızlandırdık. Üç yıl öncesine kadar sadece 4 bin mezunumuzla iletişim halindeyken bugün bu sayı 20 binlere ulaştı.” dedi.

Mezunlarının başarısıyla üniversitelerin tercih edilebilirliğinin arttığına dikkat çeken Rektör Sait Bilgiç “OMÜ mezununun başarısı OMÜ’nün de başarısı ve güvenilirliğini arttıracaktır. Bu nedenle mezunlarımızı çok önemsiyoruz. Bugün de üç değerli ve başarılı genç mezunumuzun sizlerle buluşmasında aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. OMÜ, dünyada ve Türkiye’de iyi bir yere sahip. Önemli bir marka değeri taşıyor. Bu markayı hep birlikte daha güçlü hale getirmemiz lazım. Bunda sizlerin de çok büyük bir payı olacak. ” ifadelerini kullandı.

Kendisini yetiştirmiş ve iyi eğitim almış bir mezun için iş imkânlarının oldukça fazla olduğuna işaret eden Rektör Bilgiç “Mesleğinde zirveye çıkmış birçok insanın, başarıya ulaşana kadar çok zorlu şartlarda yol aldığını bilin. Zor şartlar sizi geleceğe daha iyi hazırlar. Bunlardan olumsuz etkilenmeyin. Hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Atar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada; 2016-2017 dönem birincisi Seçil Tatlıcan, 2017-2018 dönem birincisi Neslihan Yonca ve 2018-2019 dönem birincisi Emre Candan kendilerini tanıtarak eğitimlerine yüksek lisans yaparak devam ettiklerini belirttiler. Üç mezun, okul sonrası çalışma hayatına nasıl atıldıklarını, sektörde yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı ve onların sorularını yanıtladı.