OMÜ Tübitak Girişimcilik Projesi Tamamlandı
08 Haziran 2018, Cuma - 16:55
Güncelleme: 08 Haziran 2018, Cuma - 16:57

IOndokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TÜBİTAK 1601 “Bütüncül Bir Yaklaşım İle Girişimcilik Eğitimi” adlı projenin 15. Sertifika programının kapanış toplantısı, Ziraat Fakültesinde bulunan DOKAP Tarımsal Ön Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısına, proje yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, yürütücü yardımcısı Araş.Gör. Dr. Nur İlkay Abacı, Tahran Üniversitesi Girişimcilik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Babek Ziyae, Yüksek Mimar Mr. Yoshino Marıwakı, projede eğitmenlik yapan Prof. Dr. Ömer Andaç, Prof. Dr. Güray Erener, Dr. Öğr. Üyesi Murat Burucuoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Miki Suzuki Him, Öğr.Gör. Hiroko Kawamorita Kesim, Alaçam MYO Müdür Yardımcıları Zümral Gültekin, Şenol Doğan ve girişimcilik eğitimlerini tamamlayan Üniversitemin farklı birimlerinden 30 akademisyen katıldı.

759 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi ve sertifikası verildi

Toplantının açılış konuşmasını yapan projesinin yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek TÜBİTAK girişimcilik projesini 2015 yılından beri OMÜ’nün farklı fakülte ve meslek yüksekokullarında yürüttüklerini belirtti. Demiryürek, Proje kapsamında 103 ön lisans öğrencisi, 555 lisans öğrencisi, 101 öğretim elemanı olmak üzere toplamda 759 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi ve sertifikası verildiğini vurguladı. Böylece, projenin amacının ve başlangıçta belirtilen proje hedeflerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Konuk konuşmacılardan Yüksek Mimar Mr. Moriwaki ise iş hayatındaki ve Türkiye’deki 22 yıllık deneyimlerini, deprem farkındalığı konusunu, Türk-Japon dostluğunun tarihçesini, Türk insanı ve Atatürk sevgisini katılımcılarla paylaştı. Tahran Tahran Üniversitesi Girişimcilik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Babek Ziyae ise girişimcilik konusunda verdiği seminer ve Fakültenin faaliyetlerini açıkladıktan sonra katılımcıları Tahran’da Eylül ayının başında yapılacak 4. Uluslararası Girişimcilik Konferansına davet etti.

Toplantının son bölümünde projede eğitmenlik yapan akademisyenlere ve proje personeline proje yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Aynı zamanda girişimcilik eğitimlerini tamamlayan 30 akademisyene girişimcilik sertifikaları proje eğitmenleri Prof. Dr. Güray Erener, Prof. Dr. Ömer Andaç, Öğr. Gör. Hiroko Kawamorita Kesim ve konuk konuşmacılar Dr. Babek Ziyae, Yüksek Mimar Mr. Yoshino Marıwakı tarafından verildi.