OMÜ SENATOSU ABD'NİN KUDÜS KARARINI KINADI
08 Aralık 2017, Cuma - 10:00
Güncelleme: 09 Şubat 2018, Cuma - 10:43

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATOSU KUDÜS’ÜN İSRAİL’İN BAŞKENTİ OLARAK TANINMASINA İLİŞKİN KINAMA MESAJI

Üç semavi dinin kutsal şehri Kudüs’ün ABD yönetimi tarafından İsrail’in başkenti olarak tanınması kararı dünya barışını, huzuru dinamitleyen ve var olan sorunları büyüten son derece yanlış bir karardır.

Kendisinden başka hiçbir toplumun ve inanç grubunun hassasiyetlerini gözetmeme gibi gayriinsani ve gayriahlaki bu yanlış adımın bölgemizdeki yangını büyüteceği aşikâr olup, dünya barışını tehdit etmesi, ülkeler, toplumlar ve kültürler arasındaki gerilimi tırmandırması kaçınılmazdır.

Bu karar, ayrıca yıllardır Müslümanlara hem fiziksel hem de psikolojik şiddet ve baskı uygulayan ve bunu sistematik hâle getiren İsrail’i hukuk tanımazlık ve vicdan bilmezlik noktasında daha da cesaretlendirecektir.

Ortadoğu ve Kudüs’ün tarihten bugüne geçirdiği evreleri göz önünde bulunduran akademisyenler olarak bölgenin geleceğinden son derece kaygılıyız. Bu bağlamda; akıl ve izan dışı karara tepki gösterilmesi noktasında feraset sahibi ülkelere ve toplumlara çağrıda bulunuyoruz.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu olarak ABD yönetiminin bu sorumsuz, mantık dışı, uluslararası anlaşmalara aykırı kararını kınıyor ve ivedilikle bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz.

OMÜ SENATOSU