OMÜ Hayvan Hastanesi 7 Gün 24 Saat Acil Hizmete Başladı
02 Kasım 2017, Perşembe - 11:00
Güncelleme: 03 Kasım 2017, Cuma - 08:48

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi 1 Kasım 2017 itibariyle acil klinik hizmeti vermeye başladı. Hastane; Karadeniz Bölgesi’nin acil klinik hizmeti veren tek hastanesi olarak göze çarpıyor.

Bu kapsamda ilk nöbet mesaisine katılan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i, ziyarette Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Güzel, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Timur Gülhan ve Doç. Dr. Harun Albayrak, Klinik Bilimler ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve aynı zamanda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özak, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Fındık ile öğrenciler karşıladı.

“Amacımız 7/24 tedavi hizmetlerini üst seviyede tutup hizmet kalitesini arttırmak”

Ziyarette, gece nöbetinde de yer alan Dekan Prof. Dr. Murat Güzel, 1 araştırma görevlisi ve 4 öğrenciyle 24 saat nöbete başladıklarını belirterek hem artan talepleri karşılayabilmek için hem de mesai saatleri dışında acil ve hasta vakalara çözüm ve tedavi hizmeti sunabilmek adına Hayvan Hastanesi’nin 7 gün 24 saat hizmet vereceğini vurguladı. Dekan Güzel bunun yanı sıra bu mesai ile birlikte hasta hospitalizasyonunu (tedavi hizmetleri) üst seviyeye çıkarmak suretiyle hizmet kalitesini arttırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Deneyimli ve uzman kadrosuyla birçok hastalığa tedavi seçenekleri sunduklarına işaret eden Dekan Güzel bu anlayış ve bakışla hizmet vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Karadeniz Bölgesi’nin tek acil klinik hizmeti veren hastanesi

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise yakın zamanda gerçekleşen Veteriner Fakültesinin Akademik Kurul Toplantısı’nda Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin 7/24 hizmet vereceği taahhüdünde bulunduklarını ve bunu 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren hayata geçirdiklerini söyledi. Ülkemizde özellikle mesai saatleri dışında şekillenen acil vakalara hizmet verebilme hususunda büyük bir adım attıklarına dikkat çeken Rektör Bilgiç, bu uygulama neticesinde Karadeniz Bölgesi’nde tek ve eşsiz olan bu hastane ile önemli bir sıkıntıya çözüm getireceklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Ardından Rektör Bilgiç, Dekan Prof. Dr. Murat Güzel ve beraberindekilerin eşliğinde birimleri gezerek incelemelerde bulundu. Rektör Bilgiç bu esnada Hastane’nin ilk acil vakası olan hasta köpek hakkında da ekipten bilgi alarak sahibine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haber: Sinan Akdoğan

Fotoğraflar: Sinan Akdoğan - Hüseyin Temiz