OMÜ Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı
24 Nisan 2016, Pazar - 15:23
Güncelleme: 09 Mayıs 2016, Pazartesi - 09:35
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI DUYURUSU
İlan Tarihi
Son Başvuru Tarihi
Görevde Yükselme Sınav Tarihi
Unvan Değişikliği Sınav Tarihi
Sınav Saati
Sınav Yeri

:

08/04/2016
25/04/2016 (Mesai Bitimi)
21/06/2016
İlahiyat Fakültesi

"Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" kapsamında ekte (sınıfı, unvanı, birimi, derecesi, adedi ve nitelikleri) ilan edilen  kadrolar için (Şube Müdürü, Ayniyat Saymanı, Şef ve Memur kadrolarına) Görevde Yükselme Sınavı,  (Biyolog, Sağlık Teknisyeni ve Teknisyen kadrolarına) ise Unvan Değişikliği Sınavıyla atama yapılacaktır.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR:

Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür. İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ve aday memur statüsünde bulunanlar başvuruda bulunamazlar. Yapılacak yazılı sınavda 70 ve daha yüksek puan alan personel başarılı sayılacaktır. Sözlü sınava alınacak personel için (Şube Müdürlüğü) yazılı sınav başarı puanı en az 60 (altmış) olarak uygulanır. Her üyenin vermiş olduğu sözlü puanlarının aritmetik ortalaması alınarak personelin sözlü sınav puanı tespit edilir. Sözlü sınavda yüz üzerinden 70 (yetmiş) puan alanlar başarılı sayılırlar. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 5 (beş) katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır.

Başarı puanı, şube müdürü kadrolarına atanacaklar için yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması; diğer kadrolara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınarak en yüksek dereceden başlanarak yerleştirme yapılacaktır. Başarı puanlarının eşit olması halinde sırasıyla,

• a) Hizmet süresi fazla olanlara,
  • b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,
  • c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara

Öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir.
Gerekli şartları taşımadığı daha sonra saptananların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olanların atamaları iptal edilir.
İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibariyle ( 25/04/2016 ) aranan nitelikler ve başvuru yapılacak kadroya ait genel ve özel şartların birlikte sağlanıyor olması gerekmektedir.

Aranan şartları taşıyan ve taşımayan personel listesi yapılan başvuruların incelenmesi sonrasında Üniversitemiz web sayfasında (http://www.omu.edu.tr) yayınlanacaktır.

Görevde Yükselme Suretiyle Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar:

Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde belirtilen kadrolara görevde yükselme suretiyle atanabilmek için;

• a) 1.- 2.- 3. ve 4. dereceli kadrolara atanabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak gerekmektedir. Ayrıca lise mezunu olanların 3.ve 4. Dereceli kadroya atanabilmeleri için kazanılmış hak aylıklarının bu derece/kademede olması gerekmekte olup, 657 sayılı Kanun gereğince atanacağı kadronun derecesi Kazanılmış Hak Aylığının üç üst ve üç alt derecesinden fazla olmaması şarttır.

• b) İlan tarihi itibarıyla ilgilinin başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 7 nci maddesinde belirtilen alt görevlerde toplam en az üç yıl hizmeti bulunmak, (Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 22/1/2015 tarihli ve YD İtiraz No: 2014/1158 sayılı kararı ile bu bentte yer alan “en az üç yıl hizmeti bulunmak” ibaresinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.)

• c) İlan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere, ilan tarihi itibarıyla en az altı ay atamanın yapılacağı kurumda çalışmış olmak,

• ç) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

Unvan Değişikliği Suretiyle Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar:

BAŞVURU ŞEKLİ:

İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir.

1-Görevde Yükselme Sınavına Başvuru:

(Şube Müdürü, Ayniyat Saymanı, Şef ve Memur kadrolarına atanabilmek için) Görevde Yükselme Sınavına Katılmak İsteyen Personel; Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Formunu doldurup kapalı zarf içerisinde ve Ek’te belirtilen dilekçe ekinde Üniversitemiz Rektörlüğü Genel Evrak Şube Müdürlüğüne teslim edecektir.

Başvuru Formu ve Dilekçe:

2-Unvan Değişikliği Sınavına Başvuru:

(Biyolog, Teknisyen, Sağlık Teknisyeni kadrolarına atanabilmek için)  Unvan Değişikliği Sınavına katılmak isteyen personel: Ek’te bulunan “Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Formu” nu doldurup kapalı zarf içerisinde ve Ek’te belirtilen dilekçe ekinde Üniversitemiz Rektörlüğü Genel Evrak Şube Müdürlüğüne teslim edecektir. Unvan Değişikliği Sınavına başvuranlar,  ilanda belirtilen öğrenim şartını sağladıklarına dair onaylı diploma fotokopisini dilekçelerine ekleyeceklerdir.

Başvuru Formu ve Dilekçe:

SINAV YÖNTEMİ:

• Ortak Sorular: Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı ortak konu başlıklarından 35 soru test olarak sorulacaktır.
  • Alan Soruları: Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı alan bilgisi ile ilgili konu başlıklarından 3 soru klasik olarak sorulacaktır.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAVI KONU BAŞLIKLARI İÇİN TIKLAYINIZ.