OKTAM Sürmeli Köyü Kadınları ile Birlikte
08 Mart 2018, Perşembe - 09:16
Güncelleme: 09 Mart 2018, Cuma - 22:22

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM); bir grup öğretim üyesi ile Bafra’nın Sürmeli köyünü ziyaret etti. OKTAM ile Bafra KETEM iş birliğinde Bafra’nın Sürmeli köyünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Ziyaret kapsamında Bafra KETEM sağlık görevlileri tarafından Sürmeli köyü kadınları, meme kanseri ve rahim kanseri konusunda bilgilendirilirken Doç. Dr. Pınar Sökülmez Kaya “Kanserin Önlenmesinde Doğal Beslenmenin Rolü” konusunda kadınlarla söyleşi yaptı.

“Toplumla buluşmaya devam edeceğiz”

Ziyarette ayrıca OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından Sürmeli İlköğretim Okulundaki öğrencilere “Ergenlik Dönemindeki Sağlık Sorunları” ile ilgili eğitim gerçekleştirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan OKTAM Müdürü Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı “Üniversitenin toplumla buluşması ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla ve öğrencilerle bir araya gelerek faydalı olmak istedik. Bundan sonra da bu tür uygulamalar artarak devam edecek.” dedi.

OKTAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hatice Kumcağız ise “Bu etkinlik ile halkla bütünleşmeyi amaçladık ve özellikle organik tarım ile tanınan Sürmeli köyü halkının yaptıkları uygulamaları desteklemek ve kanserin önlenmesinde doğal beslenmenin önemine vurgu yapmak istedik.” şeklinde konuştu.