Mühendislik Öğrencileri Hayallerini Semih Yalman’a Anlattı
18 Aralık 2019, Çarşamba - 16:51
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:33

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu ile QNB Finansbank işbirliği ile düzenlenen “Bir Hayal Kur, Bir Hayat Kur” isimli söyleşi OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Söyleşiye QNB Finansbank İşe Alım ve Kariyer Yönetimi Müdürü İlkay Erol ile akademisyen, iş adamı ve Dreamstalk kurucusu Semih Yalman konuşmacı olarak katıldı. Söyleşi sırasında hayallerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilere mikrofon uzatan Semih Yalman onların hayallerini dinledi.

“Hayallerinize köprü olmaya çalışacağız”

Kendi kariyerinden bahseden İlkay Erol sözlerine şöyle devam etti “Bende sizin gibi bu sıralardayken aldığım bir ders aslında kariyerimi değiştirdi. Gerçek anlamda doğru yerde olduğumu hissettim ve bunun üstüne devam ettim. Sevmediğiniz bir iş yapılmaz. Bir hayal kur bir hayat kur konsepti ile bugün karşınızdayız. Hayalin gücüne inanan bir kurum olarak da hayallerinize köprü olmaya çalışacağız.”

“Güç tercih edebilme fırsatıdır”

Dreamtalk kurucusu Semih Yalman hayallerden bahsettikten sonra şu noktaya değindi: “Jack Ma diye bir adam 15 defa kafa üstü çakılıyor ama sonunda beceriyor Ali Baba’yı kuruyor. düşünsenize UBER diye bir şirket dünyada taksi olayını bitirmek üzere, Airbnb otel olayını bitirmek üzere ve bunu koltukta oturarak yapıyorlar. Muazzam bir güç var elinizde gücü bırak tercih var elinizde. Güç ne demek sizin için, güç tercih edebilme fırsatıdır.”