Microsoft'un En Başarılı Eğitimci Kadın Liderlerinden Seçilen OMÜ'lü Yonca Özgün Üniversitesinde
26 Aralık 2019, Perşembe - 17:06
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 15:45

Okul Öncesi Düşler Topluluğu, "Bir Mezunun Hikayesi" adlı etkinlikte OMÜ mezunu olan ve 2017’de Microsoft’un düzenlediği "Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması"nda seçilen yılın en başarılı 4 eğitimci kadın lideri arasında yer alan öğretmen Yonca Özgün'ü düzenlediği söyleşide ağırladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirien söyleşide Yonca Özgün'ü dinlemeye akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Bu söyleşi sizin için bir referans”

Söyleşinin açılışında söz alan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Polat Şendurur, ”Yonca Özgün, bizim ikinci mezunlarımızdan ve belki sizin için bir referans olabilmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün özellikle sınıf öğretmenlerini ele alacağız. Söyleşide, okul öncesi öğretmen adayları ve diğer bölümlerden öğrencilerimiz, teorik ve soyut kalan kavramları nasıl somutlaştırabileceklerini görecekler. Bugün robotik kodlamayı konuşacağız ama aslında bu bütün derslerle ilintili. Bu anlamda bugünkü etkinliğimizin, algoritmik düşünebileceğiniz ve problem çözebileceğiniz ortam sunması açısından önemli bir fırsat bir olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla herkesin önemli kazanımlar edineceği söyleşiye katılımınızdan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.”

“İnancınızı hiçbir zaman kaybetmeyin”

Söyleşinin konuğu OMÜ mezunu öğretmen Yonca Özgün, genç öğretmenlere şu tavsiyelerde bulundu: “Bir öğretmen olarak şunu anlatmaya çalışıyorum: Ben 4 yıllık fakülte mezunu ve hiçbir özelliği olmayan, bunun yanı sıra yüksek lisans bile yapmayan bir bilgisayar öğretmeniydim. Sadece işimi çok seviyordum, işimi güzel ve layıkıyla yaptım. Birileri diğer tarafta işimi yaptığım için kızarken, diğer taraftan bazıları da beni ikna etmeye çalışıyordu. Yani biri bilmese bir diğeri bilir değerini. Şundan emin olun; yaptığınız çalışmalar mutlaka bir gün meyvesini verecek, bu inancınızı hiçbir zaman kaybetmeyin.”

Öte yandan Kanada’da düzenlenen yarışmada ülkemize 2 altın madalya kazandıran ve bunun gibi birçok başarıya imza atan Bilgisayar Öğretmeni Yonca Özgün, yıllar sonra Üniversitesinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, hocalarına ve katılımcı öğrencilere şükranlarını sundu.