Malezyalı İş Adamı Razali’den Eğitimsel İş Birliği Ziyareti
10 Temmuz 2019, Çarşamba - 13:40
Güncelleme: 10 Temmuz 2019, Çarşamba - 16:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e, eğitim sektöründe faaliyet gösteren Malezyalı iş adamı Muhammed Razali tarafından iş birliği ziyareti gerçekleştirildi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete; Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya ile OMÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve aynı zamanda Uluslararası Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. İzzet Akça’nın yanı sıra Erasmus+ Girişimcilik Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Hiroto Kawamorita da katıldı.

“Samsun cennet gibi”

Samimi bir havada geçen ziyarette İş Adamı Razali, Türkiye’yi çok beğendiğinin altını çizerken “Çok güzel bir ülkeye sahipsiniz, Samsun ise cennet gibi. Gelir gelmez ilk olarak Rektör Bey’i ziyaret etmek istedim ve bu yüzden kampüsünüzü gezme fırsatım olmadı. Gitmeden her fakülteyi gezmek ve uluslararası öğrencilerle bir araya gelmek istiyorum. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i de ilerleyen günlerde Malezya’ya davet ederek, kendisine ‘Malezya’nın Eğitimde Master Planı’ (temel plan) hakkında bilgi vermek istiyorum. Kuala Lumpur Büyükelçisi Doç. Dr. Merve Kavakçı ile de tanıştım; kendisi çok zarif ve samimi bir insan. Türk insanının ne kadar dost canlısı olduğunu biliyordum ve buraya gelince de düşüncelerim pekişti.” ifadelerini kullandı.

Gelecek dönemlerde planlanan üniversiteler arası iş birliğine dönük detayların görüşüldüğü ziyarette konuk iş adamı Muhammed Razali, Rektör Bilgiç’in, ülkesini daha yakından tanımasını arzuladığını dile getirerek kendisini ülkesine davet etti. Rektör Bilgiç ise OMÜ’nün uluslararasılaşma hedefinin önemine dikkat çekerek, temas kurdukları üniversite sayısını arttırma gayreti içinde olduklarını belirtti. Malezya’nın eğitimde dikkat çekici bir ivme yakaladığına işaret eden Rektör Bilgiç, konuğuna nazik daveti için teşekkür etti.

Görüşmede Rektör Bilgiç, konuk Razali’ye Üniversitenin hediyesi takdim ederken hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

Ekonomi ve coğrafya üzerinde uzmanlaşan ve özel bir üniversite sahibi olan iş adamı Muhammed Razali; Malezya, İngiltere, Endonezya, Singapur ve Özbekistan’da bulunan çeşitli üniversitelerde dersler veriyor.

Haber: Hüseyin Özkan