Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) 2023 Yılı Ödülleri
28 Ağustos 2023, Pazartesi - 10:46
Güncelleme: 28 Ağustos 2023, Pazartesi - 10:54

Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kanunu’na göre Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) işbirliği ile kurulmuştur. Yollar Türk Milli Komitesi, ülkemizde karayolu çalışmalarına destek olmayı ve ülkemizi karayolu ve karayolu ulaşımı konularında uluslararası platformlarda daha iyi temsil etmeyi amaçlayan bir kuruluştur.

Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK), Karayolu Mühendisliği ve Ulaştırma konularında, her yıl bir doktor tezine, bir yüksek lisans tezine ve üç bildiri ve makale'ye  YTMK Ödül Yönetmeliği'nde belirtilen koşullarla, ödül verilmesine uygun görülmüş olup, bu kararını 1998  yılından itibaren uygulamaktadır. Buna göre; YTMK 2023 yılı ödülleri, Haziran 2022 - Haziran 2023 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri ve araştırma kurumlarında tamamlanmış olan doktora ve yüksek lisans tezlerinden: bir doktora, bir yüksek lisans tezi ile ulusal - uluslararası kongre, sempozyum, panel gibi bilimsel toplantılarda sunulmuş ya da bilimsel dergilerde yayımlanmış bildirilerden / makalelerden üç tanesine verilecektir. Ayrıca, 2023 yılı YTMK Ödül Yarışmasında ödüle layık görülecek eserlere, Komitemiz kuruluş üyesi EMAY Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş tarafından YTMK Ödülüne eş değer bir Teşvik Ödülü verilecektir.

Ödüllere, üniversiteler veya kurumlarca aday gösterilebileceği gibi, kişisel olarak da başvurulabilecektir. Aday gösterilen tezlerin ya da bildirilerin / makalelerin CD ve orijinalinin, geniş özetinin (400-500 kelimelik) ve ekteki izin formunun başvuru dilekçesi ekinde en geç 20 Ekim 2023 tarihine kadar, Yollar Türk Milli Komitesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü, Yücetepe 06100 ANKARA adresine; ödüle müracaat edilen eser yabancı dilde ise Türkçe adı, Türkçe geniş özeti ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Ödül Yarışması ile ilgili a bilgiler ek'te pdf olarak bilgilerinize sunulmuş olup, ayrıntılı bilgi için  https://www.ytmk.org.tr/oduller bilgilere web sitesinden ulaşabilirsiniz.