Konferans: Sağlık Alanında Müzik Terapisi

11 Mayıs 2018, Cuma - 11:00 - 12 Mayıs 2018, Cumartesi - 10:45
07 May 2018

Sağlık Alanında Müzik Terapisi

Prof. Dr. Şükrü Torun (Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı)

Müzik terapisi; müzik-dışı işlevsel bozukluklara yönelik terapötik hedefleri gerçekleştirmek için müziği araç olarak kullanan klinik bir disiplindir. Motor, duyusal, kognitif ve emosyonel süreçlerle ilgili habilitasyon ve rehabilitasyon yaklaşımları arasında, yetkili bir müzik terapisti tarafından -müzik dinleme, şarkı yazma, doğaçlama, şarkı analizi, müzikli oyunlar gibi çeşitli yöntemlerle- gerçekleştirilen müzik terapisi uygulamaları önemli bir yer tutmaktadır. Bu konferansta, müzik-beyin etkileşimleri bağlamında müzik terapisinin nörobiyolojik temelleri ele alınacak ve müzik terapisinin sağlık alanında görülen diğer müzik uygulamalarından ayrılan yönleri, bazı nörokreatif müzik terapisi uygulama örnekleri ışığında paylaşılacaktır.

Etkinlik Takvimi'ne gözat
Diğer Etkinlikler