KMO Başkanı Geleceğin Mühendislerini Bilgilendirdi
12 Nisan 2018, Perşembe - 16:26
Güncelleme: 12 Nisan 2018, Perşembe - 16:26

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Proses Topluluğu, Mühendislik Fakültesi Pembe Salon'da, "Çalışma Hayatına Hazırlanma Süreci ve İş Güvenliği" konulu bir konferans düzenledi. Konferansta, Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Başkanı Osman Nuri Pilgir davetli konuşmacı olarak yer aldı.

Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin geniş katılım gösterdiği konferansta Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Osman Nuri Pilgir, meslek hayatında edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaşarak geleceğin mühendislerine yol gösterdi.

"Kimya mühendislerinin çalıştığı her alan tehlike içeriyor"

Kimya mühendislerinin çalıştığı her alanın tehlike içerdiğine dikkat çeken Başkan Osman Nuri Pilgir, "En ufak bir dikkatsizlikte, saniyeler içinde insanlar hayatlarını kaybedebiliyor. Nerede çalışırsanız çalışın, o kurumda kullanılan kimyasalların neler olduğunun bilinmesi ve çalışanla işverenlerin bu konuda bilgilendirilmesi hayati önem arz ediyor." dedi.

Kimya mühendisliğine ilişkin uygulamaları içeren kısa filmler eşliğinde sunum yapan Osman Nuri Pilgir, parlayıcı patlayıcılar ve olası bir kazada bu patlayıcılara karşı alınması gereken tedbirler hakkında da bilgi verdi.