Kamu İhale Kanunu Hizmet İçi Eğitim Programı Tamamlandı
25 Mayıs 2017, Perşembe - 16:19
Güncelleme: 25 Mayıs 2017, Perşembe - 16:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Personel Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Birimi, personelin mesleki bilgi birikimini arttırmaya yönelik düzenlediği hizmet içi eğitimlere bir yenisini daha ekledi. "Kamu İhale Kanunu" konulu eğitim programı, ilgili personelin geniş katılımıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Cengiz Çelik, "Amacımız üniversite bünyesinde, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan ihalelerde uygulanacak usul ve esasları son güncellemeleri de ele alarak siz değerli personelimizi daha nitelikli ve yetkin bir noktaya taşımaktır." dedi.

Cengiz Çelik, başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere, programın düzenlenmesine imkân sağlayanlara ve eğitmen ihale uzmanı Mustafa Mutlu'ya teşekkür etti.

Programın ikinci oturumuna katılan Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ise konuşmasında; düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetlerinin üniversitede, devlet adına yapılan işlerin çalışanlar tarafından daha sağlıklı yürütülmesi için yapıldığını ifade etti.

"Devletin parasında yetimin, öksüzün, şehidin hakkı var"

Eğitim programının ana konusunu oluşturan para ile alakalı işlerde özellikle hassas davranılması gerektiğini belirten Genel Sekreter Doç. Dr. Kabadayı, "Kendi cebimizden para harcarken gösterdiğimiz hassasiyeti ne yazık ki devletin bize emanet ettiği parayı harcarken göstermiyoruz. Kâğıt üzerinde her şey mevzuata uygun olsa bile, satın alınan bir malın fiyatını biraz daha çaba göstererek aşağı çekmek mümkün diye düşünüyorum. Bize emanet edilen ve yetkilendirildiğimiz konularda kendi malımıza, mülkümüze sahip çıktığımızdan daha fazla sahip çıkmalıyız. Çünkü o emanette yetimin, öksüzün, bizim için canını feda eden şehidin hakkı var." diye konuştu.

"En kaliteli ürün en uygun fiyata alınmalı"

Bütçeyi verimli kullanmanın ve ihtiyaç olan bir malın en kalitelisinin alınmasının önemine de değinen Genel Sekreter Kabadayı, kaliteden ödün verildiğinde ilerde daha büyük mali kayıplara yol açabileceğini bir örnekle açıkladı. Kabadayı, en kaliteli ürünü en uygun fiyata almak için çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Devletin parasını hassasiyetle harcayın"

Konusu ve üniversiteye sağlayacağı fayda açısından özellikle bu eğitimi çok önemsediğini dile getiren Doç. Dr. Kabadayı, "Eğitmenimizi lütfen can kulağıyla dinleyin. Siz bizim ve devlet adına yetimin, öksüzün parasını harcamakla yetkilisiniz. Bunu düşünerek hassasiyetle harcayın. Devletin bir kuruşunu zayi edenin namusundan şüphe ederim." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, eğitmen ihale uzmanı Mustafa Mutlu'ya teşekkür belgesi, personele ise katılım belgesi takdim etti.