“Kadına Şiddete Karşı El Ele”
11 Aralık 2017, Pazartesi - 15:59
Güncelleme: 11 Aralık 2017, Pazartesi - 21:08

Samsun Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü'nde “Kadına Şiddete Karşı El Ele” konulu konferans düzenledi.

Samsun Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı 2. sınıf öğrencilerinden Gökay Tuncay, Selin Uzun ve Öğr. Gör. Şadiye Nur Güleç’in koordinatörlüğünde düzenlenen konferansa, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Dilara Yılmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta; kadına şiddetle ilgili fiziksel, ruhsal, ekonomik, kültürel etkenler, şiddet gören kadınların hangi kurumlara nasıl başvuru yapacakları, şiddet sonrası psikolojik ya da fiziksel olarak kadınların nasıl etkilendikleri konuşuldu ve toplumun da bu konuda duyarsız kalmamasına vurgu yapıldı.

Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener ise sanatçı Neşet Ertaş’tan yaptığı bir alıntıya yer vererek; “Kadınlar insandır, biz erkekler ise insanoğlu. Kadına yapılan her türlü şiddetin karşısındayız ve bu konuda özellikle toplumdaki erkeklerin genç yaşlardan itibaren bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Konferansın sonunda öğrenciler tarafından gerçekleştirilen ve sözlü, fiziksel şiddet görmüş kadınları temsil eden gösteri de katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.