“İş’te Samsun” Programı’nda OMÜ Rüzgârı
23 Kasım 2017, Perşembe - 14:45
Güncelleme: 23 Kasım 2017, Perşembe - 17:05

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Haber Medya Grubu ve Lovelet Sahne iş birliği ile Haberaks TV’de “İş’te Samsun” adlı yeni bir program başladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Sinan Sallabaş’ın yaptığı programın ilk konukları; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu oldu. Canlı yayınlanan programa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere farklı bölümlerden pek çok OMÜ öğrencisi de katılım sağladı. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ile Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Mutlu ve öğretim üyeleri de iştirak etti.

İki saat süren interaktif programda; üniversite ile iş dünyası arasında iş birliğinin artmasına nasıl katkı sağlanabileceği ve üniversitede oluşturulan bilginin, iş dünyasında nasıl karşılık bulduğu sorularına cevaplar arandı. Ayrıca OMÜ’nün bilgiyi ve teknolojiyi iş dünyasına aktarırken nasıl bir yol haritası çizdiği de tüm ayrıntılarıyla ele alındı. OMÜ öğrencilerinin de üniversiteden ve iş dünyasından neler beklediklerini ifade etme şansı buldukları programda, öğrencilerin iş yerlerinde yaptıkları stajların nasıl daha verimli hâle getirilebileceği ve mezun olduktan sonra nasıl istihdam edilecekleri ile ilgili soruları da dikkat çekti.

15 günde bir, yeni bölümleriyle seyircisiyle buluşacak olan “İş’te Samsun” adlı program OMÜ tarafından hayata geçirilen ve geçirilecek olan projelerin kamuoyu ile paylaşılmasına katkı sağlayacak. Her bölümde konusunda uzman bir konuğun kendi alanında eğitim gören öğrencilerle buluşacağı programlar, bilgi ve tecrübe paylaşımına da olanak sağlayacak.

“İş’te Samsun” programı 15 günde bir, Çarşamba akşamları 20:00’de Haberaks TV’de yayınlanacak.

Haber ve Fotograflar: Nehir GÜLER