İnkontinansa Uluslararası Yaklaşım Projesi Tamamlandı
12 Haziran 2018, Salı - 15:54
Güncelleme: 12 Haziran 2018, Salı - 15:57

Türkiye Koordinatörü olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı ile OMÜ’de lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim gören 5 öğrencinin ülkemizi temsil ettiği “İnkontinansa Uluslararası Yaklaşım Projesi” tamamlandı.

Uluslararası bir firma olan TZMO grubu tarafından finanse edilen “Self-Esteem And Incontinence In Different Age Groups” temalı uluslararası IP projesi  28 Mayıs-01 Haziran tarihleri arasında Macaristan’ın Eger kentinde gerçekleşti.

“Benlik saygısı” temalı proje kapsamında altı farklı ülkeden gelen öğrenciler, inkontinans (idrar ve dışkı kaçırma) ve inkontinansın benlik saygısı üzerine etkileri ve çözüm önerileri hakkında tartışarak konuya uluslararası anlamda farklı bir bakış açısı sunmaya çalıştı.

Projede, inkontinans (idrar ve dışkı kaçırma) deneyiminin her yaş grubunda farklı boyutlarda olabileceği ve bireylerin benlik saygılarının inkontinans nedeniyle farklı düzeylerde etkileneceği, dolayısıyla geliştirilecek materyallerde bu duruma dikkat edilmesi zorunluluğu ve bireylerin benlik saygılarını artırma noktasında projeler yapılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Projeye Finlandiya, Polonya, Almanya, Macaristan, Avusturya ve Türkiye’den beşer öğrenci olmak üzere 30 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi, 6 öğretim elemanı ve TZMO grubunu temsilen 6 personel katıldı.

Türkiye Koordinatörü olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı ile OMÜ’de lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim gören 5 öğrenci ülkemizi temsil etti. Ekim 2017’de başlayan proje 1 Haziran’da tamamlandı.

OMÜ öğretim elemanları TZMO şirket yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde 2019 yılında projenin devam etmesine karar vererek yeni proje üzerinde çalışmalara başladı.