İletişim Fakültesinde Kadınlar Günü Filme Taşındı
08 Mart 2018, Perşembe - 16:10
Güncelleme: 09 Mart 2018, Cuma - 22:08

Senaryo ve Yönetmenliğini RTS öğrencisi Yunus Tüzen’in yaptığı, kadına şiddeti eleştirel bir gözle konu alan  “Rüya’nın Hayali” adlı film izleyenler tarafından büyük beğeni gördü.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen galaya; film oyuncuları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Filmin sonunda yönetmen ve oyuncular film hakkında görüşlerini ve duygularını katılımcılarla paylaştı.

“Kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorundur”

Yönetmen Yunus Tüzen “Öncelikle kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Film çekmek hayalimdi ve ben bu hayalimin peşine düştüm. Kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorundur. Buna dikkat çekmek istedim.” dedi.

Film de anne rolünü canlandıran Şennur Şenyer de “Böyle bir projede olmak beni çok mutlu etti. Yönetmenimiz Yunus Tüzen’e, ses ve görüntü ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bankacı rolündeki Esma Subaş da “Kadına yönelik şiddete duyarlı bireyler olmak için öncelikle çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz. Onlara, eşit haklara sahip olduğumuzu anlatmalıyız. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak istedik”

Baba rolünü canlandıran Eray Özdal ise “Türkiye’deki her 3 kadından 1’i şiddet görüyor. Bu rakam çok korkutucu. Biz de bu filmde kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak istedik. Sizlerin yüreklerine dokunabildiysek ne mutlu bizlere. Yönetmenimize ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Başrollerini Şennur Şenyer, Eray Özdal, Esma Subaş ve Asya Kökçe’nin paylaştığı filmde, ses ekibinde İletişim Fakültesi öğrencileri Yasin Göçer ve Abdullah Alkaç ile görüntü ekibinde Suat Avcıl ve Mücahit Kaya yer aldı.