İlahiyat Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci
30 Mayıs 2017, Salı - 18:01
Güncelleme: 15 Haziran 2017, Perşembe - 11:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2016 - 2017 akademik yılının mezunlarını verdi.

OMÜ Halı Saha’da düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran, Dekanlar, İl Müftüsü Veysel Çakı, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mezunların aileleri ve öğrenciler katıldı.

“İlahiyat Fakülteleri bu ülkenin en önemli yapı taşlarıdır”

Mezuniyet töreni İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisinin Kuran tilaveti okumasıyla başladı. Ardından Fakülte birincisi Hızır Hacı Mustafaoğlu mezun arkadaşlarının adına yaptığı konuşmada, “İlahiyat Fakülteleri bu ülkenin en önemli yapı taşlarıdır. Dinin doğru yaşanması ve anlaşılmasında önemli görevleri vardır. Din adına konuşulacak her konuda sözü olan büyük bir camiadır. Biz bunun bilinciyle dolu dolu bir 5 yıl geçirdik.” dedi.

“Fakültemiz en iyi İlahiyat Fakülteleri ile yarışacak durumdadır”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran da ilahiyat mezunlarına seslenirken mezuniyet günlerinin sevinç, şükür ve memnuniyet günleri olarak hatırlanacağını söyledi. Prof. Dr. Yaran, “Bu törenin öznesi olan sevgili öğrencilerimiz çok şanslılar. Öğrencilerimiz OMÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi olmakla ne kadar gurur duysalar haklıdırlar. Çünkü İlahiyat Fakültesi 41 yıllık geçmişi olan bir üniversitenin fakültesidir ve İlahiyat Fakülteleri arasında en iyileriyle yarışacak durumdadır. Bu güzel günde bize düşen Rabbimize şükretmek, bu özel güzide öğrencilerimizi Allah’a emanet etmektir.” diye konuştu.

“Üniversitemiz sizlerin iyi yetişebilmesi için her türlü imkânı sundu”

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise Ramazan ayının güzellikleri içinde mezuniyet gibi başka güzel bir olayın mutluluğuna vurgu yaparak, “Bugün Ramazan ayının güzellikleri içerisinde bir başka güzelliği; mezuniyetinizi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili öğrencilerimizin yetişmesinde en büyük katkısı olan aileleri tebrik etmek istiyorum. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen hocalarımızı da tebrik ediyorum. Bugünün en önemli aktörleri sevgili öğrencilerimizdir. Sizler, 5 yıllık emeğinizin taçlandırıldığı bir anı yaşamaktasınız. Bugüne kadar öğrenmek için sarfettiğiniz çabayı bundan sonra öğrendiklerinizle insanlığa, milletimize ve vatanımıza hizmet anlamında kullanacak yetkinliğe kavuştunuz. Üniversitemiz sizlerin iyi yetişebilmesi için her türlü imkânı sunma gayreti içinde oldu. OMÜ İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri içerisinde ayrıcalıklı bir yeri vardır ve bu yer güçlenerek devam edecektir. Allah hepinizin yolunu ve bahtını açık etsin.” dedi.

Konuşmaların ardından okulda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Tüm öğrencilerin diplomalarının verilmesinin ardından İlahiyat Fakültesinde okuyan uluslararası öğrenciler tarafından Dekan Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran’a da teşekkür plaketi sunuldu.

Törenin sonunda Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk öğrencilere mezuniyet duasını okuttu ve öğrencilerin hep birlikte kep fırlatmasıyla mezuniyet töreni sona erdi.

Haber: Nehir GÜLER

Fotoğraflar: Gökhan ÇETİN